Maailman suurin sisähiihtokeskus... jossain Siperian ja Pohjois-Korean välissä

Olen jumissa kokouksessa Kiinassa, jossain Pohjois-Korean ja Siperian välimaastossa. Hylätyt pilvenpiirtäjäkerrostalot täyttävät sateisen horisontin tässä kaupungissa, josta kukaan ei tunne olevan kuullut. Mutta ehkä täältä löytyisi silti jotain kivaa? Miten olisi maailman isoin sisähiihtokeskus?
 
 
Harbinin kaupunki on ehkä viimeinen paikka, jossa odotin löytäväni tälläisen aarteen. Täällä on riittävän kylmä ulkonakin hiihtämiseen. Tämä ei ole Kiinan isoin kaupunki (koska kymmenen miljoonaa ei ole vielä mitään). Tämä ei ole Dubai. Eikä täällä ole turisteja. 
 
Mutta niin se vain on, ja Guinessin ennätystenkirjan sertifikaatti todistaa sen myös: maailman isoin!
 
Wanda Ski Park on tyylikäs monitasoinen ja monirinteinen halli, joka kohoaa valtavan ostoskeskuksen päältä kaupunkin pimeässä yössä.
 
 
 
Perusasetelma on valtava, yläilmoja kohti kohoava rakenne. Se on niin iso, että sinne mahtuu rinnakkain kolme rinnettä. Keskitason laskijoiden rinne laskeutuu hieman hitaammin kuin kaksi muuta rinnettä, ja kääntyy sitten pikkuhiljaa takaisin kohti hissejä. Nerokasta!
 
Hissejäkin on peräti 6, kaksi tehokasta tuolihissiä ja neljä liukuhihnaa. Aivan aloittelijoiden rinne on rakennelman alapäässä omalla, erotetulla alueellaan ja vain hiukan kallellaan tasamaasta.
 
Suunnittelu ja toteutus ja yksityiskohdat ovat kaikki erinomaisia. Useimmissa muissa halleissa on epärealistista tai kuluneisiin mainostauluihin perustuvat seinärakenteet, mutta täällä perusnäköala on valkoinen, kauniiden mutta ei silmille hyppäävien vuorimaisemien kuvittamana. Lopputulos on loistava, parempi kuin missään muualla missä olen käynyt. Ja vaaleus tekee hallin vielä isomman tuntuiseksi kuin se on.
 
 
Kun katsoin ylhäältä alas ensimmäistä kertaa, luulin, että alas oli maalattu vuoristolinnan kuva. Mutta se on itse asiassa oikea rakennus, kahvila ja jääliukumäkien aloituspiste.
 
 
 
Ja voi olla, että kukaan ei usko minua, mutta en tiennyt tästä hiihtokeskuksesta ennen kuin olin pakkaamassa matkalleni. Olin kokouksessa varmistaaksen, että yksi osa 5G:n teknologiasta olisi kunnolla synkattu siihen miten tuo teknologia oli määritelty muualla. (Olen jo vuoden yrittänyt tuota, kuinka vaikeaa se muka voi olla :-) mutta onneksi tällä kertää löysin muita oikeista objelmistototeutuksista kiinnostuneita ihmisiä, joten eikähän tuo tekniikkaa nyt saada kuntoon.)
 
Vapaa-aikaa ei yleensä työmatkoilla löydy helposti, mutta tällä kertaa se oli vielä normaaliakin hankalampaa, koska jos vietän Kiinan aikavyöhykkeessä päivän, niin se mahdollistaa sopivasti vielä Euroopan aikavyöhykkeen kokouksiin osallistumisen Kiinan työpäivän jälkeen :-)
 
Löysin kuitenkin yhden vapaaillan, ja lisäksi lentoyhtiö myöhästytti koneeni niin, ettei mun kannattanyt mennä Pekingin kentälle viettämään yötä, vaan jäin ekstrapäiväksi Harbiniin. Eli vielä toisen kerran mäkeen! (Tosin se tarkoittu myös sitä, että sitä seuraavana päivänä, syntymäpäiväni, vietin 25 tuntia lentokoneessa ja lentokentillä, rivillä 52 ikkunapaikalla, ilman mahdollisuutta juuri liikkua mihinkään.)
 
Lisää kuvia rinteistä:

Aloittelijoiden alue ja linna:

Ulkoa:

This blog is also available in English at TGR and Blogspot. Ja kaikki hiihtoartikkelit löytyvät tietysti planetskier.net:stä!

Kuvat ja videot (c) 2018 Jari Arkko. Kaikki oikeudet pidetään.

jariarkko