Maanalainen taidenäyttely

 
Olin Pariisissa kokouksessa, ja matkalla lentokentälle ja takaisin kotiin pysähdyimme hylätyllä maanalaisella rautatielinjalla. Ja mitä löysimmekään? Taidenäyttelyn!
 
Maanalainen rautatielinja on "Petite Ceinture", 1850-luvun ympyrälinja Pariisin ympäri. Se on suureksi osaksi maan alla, ja hylättiin pikkuhiljaa 1930-luvulta eteenpäin, ihmisvirtojen siirtyessä Pariisin metron käyttöön. Olin käynyt täällä jo viime vuonnakin, mutta uusi visiitti oli myös kiva.
 
Tällä kertaa mukanani oli kaverini Tapani, mikä oli hauskaa: täytyy sanoa, että kaverin kanssa kävely pimeissä, kilometrien mittaisissa tunneleissa on vähemmän yksinäistä kuin aivan itsekseen tuolla käynti.
 
Hauskaa kyllä, tapasimme tunnelin keskellä myös muita kävelijöitä. Ei siinä muuta voinut sanoa kuin "Bonjour". Hyvää päivää, hyviä ilmoja on pidellyt, ja sitten jatkettiin kävelyä :-)
 
Tällä kertaa radalle pääsy oli paljon vaikeampaa kuin viimeksi. Tarvittiin hieman tutkimusta reitin löytämiseksi, ja senkin jälkeen hieman kiipeilyä:
 
 
 
 
Todella hienoja graffiteja:
 
 
 
 
 
Luolamuotoja alkaa muodostua tunneliin:
 
 
 
Sivutunnelin tutkimista, reikä ylös maan päälle mutta portti lukossa:
 
 
Sänky, puoli kilometria tunnelin sisällä:
 
 
This article has also been published in English at TGR and Blogspot. Ja kaikki luolailu- ja urbaanit tutkimusretkeilytarinat löytyvät tietenkin planetcaver.net:stä ja theurbanexplorer.net:stä!
 
Kuvat (c) 2018 Jari Arkko ja Tapani Tarvainen. Kaikki oikeudet pidetään.

jariarkko