Tukholman hiihtokeskukset

Lähihiihto!!! Uusi viikko ja olin jälleen Tukholmassa töissä. Mutta onneksi löysin taas hiihtoa, tällä kertaa Lidingön saaren Ekholmsnäsbacken-rinteestä.

Ekholmsnäsbacken on hieman pienempi kuin kuuluisin Tukholman rinne, Hammarbybacken, mutta oli ehkä vielä enemmän laskettelu- ja lautakouluja käyvien lasten valloittama. Ja iltahiihto keinovalaistuksessa on aina hauskaa, jostain syystä :-) ja vielä näköalalla meren yli kohti Tukholmaa.
 
Pienen tutkimisen ja kavereiden neuvojen avulla sain myös tietää, että näitä mäkiä on Tukholman seudulla enemmänkin :-) Talvi loppuu nyt tältä erää, mutta ehkä ensi vuonna lisää. Keskuksia ovat ainakin Vasjöbacken ja Brukets Skidbacke pohjoisessa ja Ekebyhovsbacken, Flottsbro, ja Ragnhildsborgsbacken etelässä. Näistä Flottsbro on se suositeltavin keskus, siellä on jopa tuolihissejä!
 
Eli ainakin viisi rinnettä lisää kokeiltavaksi, tosin varmaan jää ensi vuoteen. Ruotsissa kaikki on muuten isompaa, 
 
(Löysin myös jotain viitteitä Farstanäsissä olevasta laskettelurinteestä, myös etelässä, mutta en ole varma onko siellä jotain.)

PIkkuhiihtäjiä jonossa hissiin:

Näkymä kohti Hammarbybackenia kohtia:

Minä ja John:

This article is also available in English at TGR and Blogspot. Planetskier tarinat löytyvät tietenkin planetskier.net:stä. Kuvat ja teksti (c) 2019 Jari Arkko. Kaikki oikeudet pidetään.

 

jariarkko