Sarfvikin salaisuudet

 
Kävimme tällä kertaa tutkimassa Porkkalan bunkkereita polkupyörällä. Tutkimme Jarmon kanssa Sarfvikin aluetta Kirkkonummella. Tämä maatilojen, metsien ja merenrannan alue on suljettu vain alueella asuvien käyttöön, ainakin autoliikenteen osalta (miksi?). Pyörällä ja kävellen sinne toki pääsee, tosin matkat ovat melko pitkiä koska alue on laaja.
 
Halusimme löytää Bunkkerin eteläisen merenrannan alueelta. Sen löytäminen osoittautui hankalaksi, mutta lopulta metsän haravointi tuotti tulosta vasta tunnin päästä, kun löysimme kaksimetrisen, pyöreän tykkireiän maasta. Muut sisäänkäynnit olivat pienempiä, ja ne oli helppoa löytää kun itse bunkkeri oli paikallistettu.
 
Hauskaa oli se, että tässä hankalasti löydettävissä, hankalasti saavutettavalla alueella sijaitsevassa bunkkerissa ei ollut käynyt monta vierailijaa. Joten stalaktiitit ovat saaneet kasvaa bunkkerissa rauhaussa. Bunkkerin katossa oli hieno valuvan kiven muoto, metallisesta katosta irronneen palan päällä. Mikä löytö!
 
Bunkkeri löytyy (noin) koordinaateista N 60.12 E 24.605 -- en halua, että kohteesta tulee liian suosittu, joten pieni etsintä lienee paikallaan muillekin, jotka tuonne haluavat :-)
 
Löysimme myös pienen luolan koordinaateista N 60.13812 E 24.58308, golf-kentän viereisen siirtolohkareen alta. Ja löysimme myös jäänteitä joko tykkiasemasta tai jonkinlaisesta säiliöstä koordinaateissa N 60.13255 E 24.59590.
 
Video:
 
 
Lisää Jarmon ottamia ja joitakin minunkin ottamia kuvia. Tässä bunkkeri:
 
 
 
 
 
 
Lisää kuvia stalaktiiteista:
 
 
 
 
 
Pyöräily:
 
 
Käärme:
 
 
Luola:
 
 
This article has also appeared in English at the Blogspot and TGR websites. Ja kaikki urbaaniin löytyretkeilyyn ja luolailuun liittyvät tarinat taas löytyvät osoitteista theurbanexplorer.net and planetcaver.net websites! Kuvat, videot ja teksti (c) 2019 Jari Arkko ja Jarmo Ruuth. Kaikki oikeudet pidetään.

 

jariarkko