Suksilla Singaporessa. Vihdoinkin!

 
Olen yrittänyt tätä jo kuusi vuotta, mutta vasta nyt se onnistui! Singaporessa laskettelu on tietysti hankalaa, ja mua on kielletty hiihtämästä vaikka lunta sattui kerran olemaan, saapunut paikalle vähän sen jälkeen kun sisähiihtokeskus oli mennyt konkurssiin, hiihtänyt paremman puutteessa hiekkakasassa minisuksilla, ja tyytynyt luolien ja bunkkereiden tutkimiseen hiihtoideoiden puutteessa. Mutta tänään se onnistui, Sport Quest ja Snow City tarjoavat nyt laskettelutunteja!
 
 
Ja jälleen kerran kaikki tämä selvisi vasta pari tuntia ennen lähtöäni työmatkalle Singaporeen. Seurasi pikainen matkatavaroiden uudelleenjärjestys: suksipussi, monot ja kypärä mukaan.
 
Snow City on Singaporen teollisuusalueella kaupungin reunoilla, osoitteessa 21 Jurong Town Hall Road, mutta vain 20 minuutin taksimatkan päässä kokoushotellista. Keskus pitää erilaisia ohjelmia, lähinnä paikallisille lapsille, jotka eivät välttämättä ole edes nähneet lunta aiemmin. Suosittu ohjelmanumero on lumimyrskynurrkaus, jossa simuloidaan lumimyrskyä ison puhaltimen avulla :-)
 
 
Työohjelmani ei tehnyt helpoksi löytää aikaa Snow City-visiittiin, mutta onneksi pari tuntia vapaa-aikaa kuitenkin löytyi, ja Snow Cityn kouluttaja Emeline pystyi vastaanottamaan meidät tuona aikana. Niinpä olimmekin pian matkalla Snow Cityyn, suksien ja monojen kanssa, kuumassa ja kosteassa Singaporen ilmastossa. Kun sitten pääsimme Snow Cityn rakennuksen sisällä, vastassa olikin kylmä, paljon tutumman tuntuinen ilma. Kuin olisin kotiin palannut!
 
Snow City oli parhaillaan valmistamassa säkkikaupalla lisää lunta jouluisen lumilinnan rakentamista varten, joten rinne oli hieman kapeampi kuin yleensä. Mutta siinä pystyi kuitenkin hiihtämään, välillä jopa tekemään muutaman käännöksen :-)
 
Ja se afterski - tietysti - oli Raffles-hotellin Long Bar:ssa. Singapore Slingit yhdessä ja sukset toisessa kädessä!
 
 
 
Hauska kokemus kaikenkaikkiaan, ja voin tätä lämpimästi (kylmästi?) suositella kaikille Singaporelaisille tai siellä vieraileville!
 
 
 
Lumituubi ja rinteet:
 
 
 
 
Muita Singaporen näkymiä:
 
 
This blog is also available in English at Blogspot and TGR. Kaikki Planetskierin seikkaluthan löydät Planetskier.net:stä! Kuvat, tarina ja video (c) 2019 Jari Arkko, Tero Kivinen, ja Phillip Hallam-Baker.
 

jariarkko