Engelberg webisode osa 1

Hellurei,

Olen tänä talvena ollut mukana yhteisessä projektissa kahden norjalaisen laskijatytön, Linn Cecilie Maehlumin ja Anja Alme Gardlin kanssa. Anjaan olen tutustunut FWQ-kisojen -, ja Linniin Haglöfsin ja Anjan kautta. 

Anjan kanssa ystävystyttiin hyvin nopeasti muutama vuosi sitten, ja viime kesä vietettiin samassa työpaikassa Norjan Romsdalenissa. Siinä syksyllä alettiin puhumaan Jussin ja Anjan kanssa, että olisi hauska tehdä webisodeja tyttöjen laskuhommista. Jussilla oli halu alkaa opettelemaan enemmän videokuvausta, ja me tytöt, Anja, Linn ja minä oltiin halukkaita laskemaan kameran edessä.  
 
Edellisenä talvena meidän kaikkien tuttuja ja kavereita oli kuollut lumivyöryissä, suurin osa nimenomaan kuvatessa. Suunnitelmissa ei missään vaiheessa ollut tehdä mitään super extremeä, vaan näyttää, että missä vaan voi pitää hauskaa, millä välineellä tahansa. Meillä oli heti samanlainen ajatus siitä, että halutaan näyttää aitoja tunteita, hölmöilyä, hyvää laskemista, pelkotiloja, pannuja, kaikkea sitä, mitä oikeasti tapahtuu. 
Meillä oli suunnitelma, missä kuvataan, ja minkälaista settiä, mutta ei missään nimessä haluttu tehdä tarkkaa käsikirjotusta, tai kuvata mitään ennalta suunniteltuja keskusteluja.
 
Tytöt tuli tammikuussa Engelbergiin, juurikin sinä päivänä, kun minä makasin sairaalassa sappirakkoleikkauksen jäljiltä. Alku ei siis todellakaan ollut helppo. He kävivät yhden reissun kuvaamassa yhdessä toisen, ruotsalaisen, kuvaajan kanssa, mille reissulle minä en luonnollisesti ehtinyt mukaan. 
 
Tämä kuvaaja, Sophie Odelberg, halusi tulla vielä uudestaan Engelbergiin kuvaamaan meidän kans, joten päätettiin mennä tapaamaan Linda Schmitteriä hänen kotipaikkaansa alemmaksi Engelbergin laaksoon.
 
kuva: Jan Keller 
 
Linda on tosi mielenkiintoinen ja ihastuttava sveitsiläinen tyttö, jolla on parkkitausta lautailussa. Hänen lisäkseen meidän remmiin liittyi meidän ruotsalainen kaveri, Lotten Rapp. Oltiin reissussa yhteensä kaksi yötä. Lumi oli hyvää, mutta loputon lumisade esti meitä laskemasta missään muualla kuin metsässä. Viimeisenä päivänä, juuri kun lopetettiin kuvaaminen (Sophiella ja Lottenilla oli kiire lentokentälle), keli aukesi, ja nähtiin meidän ympärillä olevat uskomattoman hienot vuoret. 
 
Kuva: Jussi Hynninen 
 
Tarkoituksena on saada vielä keväällä ulos 4-5 parin minuutin pätkää, ja sitten syksyllä työstää niistä pidemmät editit. Ei ole helppoa laskea, ja editoida kesken laskukauden, hehe. Tätä klippiä ei tämmösenään tulla monessa paikkaa julkaisemaan, mutta tässä pientä esimakua tulevasta. :) 
 
Kuva: Axel Adolfsson 
 
/ Jenni 

Jenska-Penska