Finale Ligure ja Les Arcs FWQ4*

Helou, 

muutama viikko sitten päätettin suunnata moikkaaman Eskosia (Ville, Margit ja Elias) Italian pyörämekkaan, Finale Ligureen. Keli oli Engelbergissä tosi lämmin, joten aateltiin, että ois hyvä sauma tehä vähän jotaki muuta. 

Oli ihan hullua, miten erilaiset maisemat on 5 tunnin ajon jälkeen! Keskeltä lumisia vuoria Välimeren rantaan palmupiitseille. Outoa. Ville ja Jussi ajo muutaman päivän pyörillä, minä (Jenni) ja Nyyti käytiin vähän kattelemassa maisemia haikkaamalla. Italian hintataso on huomattavasti edullisempi, ku Sveitsin, joten ohjelmassa oli myös paljon ulkona syömistä ja juomista, jätskiä ja kahvia, namnam. 

Kaiken kaikkiaan oli ihan huippu reissu, vaikka oli tosi outoa matkustaa ilman suksia keskellä talvea! (Tosin Italiassa ei hirviästi tuntunu silti, että on tammikuu, haha). Kiitos Margit ja Ville jälleen kerran vieraanvaraisuudesta ja hauskoista päivistä! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ku tultiin takasin Engelbergiin, sato vettä. Ja ei, se ei tullu ylös lumena, vaan vetenä. Harvoin tulee todettua, että lumi on niin huonoa, ettei sitä voi laskea, mutta sillon oli! :D Semmonen korppukansi, ettei tasasellakaan meinannu pysyä pystyssä. 
 
 
Onneksi Engelbergissä on myös Brunni, "The Sunny Side", missä taas oli kevätolosuhteet ja aurinkoa. :) 
 
 
 
 
Seuraavalla viikolla Engadin FWQ3* peruttiin (meiän molempien piti laskia sielä), mutta mulla oli paikka myös Ranskan Les Arcs 4*:aan. Rehellisesti sanottuna mulla ei yhtään kiinnostanu lähtiä sinne, varsinki, ku Engelbergissä oli just tullu lunta ihan hyvin. mutta sitten ku päästiin matkaan, niin mieli muuttu. Matkustin Andermattissa asuvien saksalaisten lautailijoitten, Petran ja Johanneksen kans. Jätettiin Johannes Chamonixiin World Tour-kisaan, ja oltiin iteki sielä yks yö. Seuraavana päivänä poimittin Anna kyytiin, ja ajettiin Les Arcsiin. 
 
Mäki oli pitkä (625 verttimetriä), mutta aika tylsä. Face Checkissä kukaan ei oikeen tienny mitä laskia. Meille sanottiin ensin, että ylägondolia ei avata, vaan mäki pietään suljettuna, että seuraavana päivänä ois hyvät olosuhteet. No iltapäivällä käviki toisin, ja arviolta 150 laskijaa pommitti seinän alas. Porukka oli ihan hajalla, ja riders´meetingissä oli täys sota käynnissä, ku mentiin sinne, haha! Myös osa kilpailijoista laski mäen alas, mikä on sääntöjen vastaista. 
 
Yöllä kuitenki sato lunta, ja olosuhteet oli onneksi tosi hyvät. Mulloli ihan hyvä fiilis, vaikken tienny edelleenkään mitä laskisin. Jossaki vaiheessa päivää tuli taas semmonen olo, että ei, miksi oon täälä. Kisa kesti super myöhään (17.30 asti), laskin numerolla 82 noin kello 16 iltapäivällä. Valittin iisin linjan, etten ala kuumottamaan sitä liikaa, en oo kuitenkaan melkeen kahteen vuoteen kisannu. Lähössä oliki taas sitten tosi hyvä fiilis, ja aattelin vaan nauttia hyvästä lumesta. Hypyn alastulossa kuitenki kaajuin vähän, mutta ei se oikiastaan haitannu. Olin vaan fiiliksissä, että oli hauskaa laskia, ja myös hauskaa kisata! Tuli semmonen olo, että onneksi kohta on taas seuraava kisa! :) Ja oli vaan niin mukavaa nähä taas kaikkia muita laskijoita pitkästä aikaa! Se on vaan mahtava yhteisö! 
 
Oltiin viikonloppu vielä Chamonixssa.  Jostain syystä en saa laitettua enempää kuvia tänne, joten täytyy tyytyä näihin vähälumisempiin otoksiin tällä kertaa! :D (päivitetty lisää kuvia;) )
 
Nyt Engelbergissä on ollu aika eeppiset kelit, ja lisää lunta tiputtelee. Huomena ajellaan Morginsiin kisoihin, ja ens viikolla Jasnaan. Hauskoja ja turvallisia mäkiä kaikille! :) 
 
Jenni 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jenska-Penska