Hyvää Pyhää!

Heissan, 

Alppikausi päätty tältä keväältä meiän osalta maaliskuun loppupuolella. Suunnattiin sieltä äitin ja isin hoivaan viikoksi Pelkosenniemelle ja Pyhälle. En oo vuosikausiin ollu niin innoissani tullu käymään kotona! Oli jotenki tosi ikävä porukoita, ja ku ties, että Pyhällä on paljon kavereita, niin tuntu hyvälle jättää isommat vuoret, ja suunnata Lappiin. 

Minun sisko Johanna, ja sen poikakaveri Miikka oli kans kotona. Käytiin yhessä skinnaamassa kakkosella. Keli ei ollu paras mahollinen, skinit meni vaakatasossa tuulen mukana, mutta lumi oli ylempänä yllättävän hyvää. Johannaki on innostunu touraamisesta, ja oli niin siistiä laskia yhessä! Laskettiin Isokuruun, mikä oli Johannan eka kerta sinne, sieltä se paineli alas ilman ongelmia. Hyvä sisko! :) 

 

kuva:  Miikka Laine

Kuva: Miikka Laine 

kuva: Miikka Laine 

<3

Illalla skinnattiin vielä Huttuloman kämpälle. Keli kirkastu, ja auringonlasku oli aika jees! Se, mitä alpeilla oon eniten kaivannu, on rauha ja hiljasuus. Oli ihanaa mennä keskelle mettää mökkeilemään. 

Sushia iltapalaksi. Kiitos Johannalle matkaeväistä! Kuvan otti Sampsa Sulonen, keneen tutustuttiin Huttulomalla. 

Lappi, ei lisättävää! kuva: Sampsa Sulonen 

Seuraavana aamuna jengiin liitty myös Kattaisen Matti ja Ijäksen Henkki. Ei oltu kukaan koska käyty Peurakurussa, joten suunnattiin sinne. 

Ooteltiin, että keli aukias, ja ihmeteltiin, mistä laskettais. kuva: Sampsa Sulonen 

Henkki ja Jussi. kuva: Sampsa Sulonen

Aukeshan se keli lopulta, perinteisesti, ku oltiin skinnaamassa ylöspäin! kuva: Sampsa Sulonen 

Peurakuru oli tosi hieno paikka! Tuntu ihan, ku ois ollu Ruotsissa, tai Norjassa minikoossa! Haluan kyllä takasin, ku on vähän paremmat olosuhteet! 

Laskettiin vielä alas eteläpuolelle, mistä Sampsa (joka nappas myös tämän kuvan) suuntas Oravalammelle, ja me lähettiin takasin Huttulomalla. Hyvä reissu! 

Parin päivän skinnauksen jälkeen oli kivaa mennä laskemaan rinneoffareita, ja saaha toistoja. Kyllähän ne mäet kieltämättä tuntuu lyhyiltä alppien jälkeen, mutta se ei vähennä hauskuutta yhtään! Lisäksi lunta oli vielä tosi hyvin vuodenaikaan nähen, eikä tarvinu pelätä kiviä. Jalka tuntu yllättävän hyvälle, ja oli hauska kikkailla ympäri tunturia, ja tutkia paikkoja Freekendiä ajatellen. 

Seuraavat pari päivää vedettiin klinikoita Freekendissä. Mukava laskia motivoituneitten ja taitavien laskijoitten kans! Jussi oli mukana myös kaikissa kisoissa sielä. Ite jätin kisat väliin. En oo vielä siinä kunnossa, että ois kannattanu riskeerata, ja teloa jalkaa lisää. Freekend oli ihan huippu tapahtuma, ja niin hyvää porukkaa tunturi täynä! Se oli meille molemmille eka, mutta ei varmasti vika kerta kyseisessä tapahtumassa! Kiitos vielä tätäki kautta kaikille, ketkä oli mukana, ja erityisesti Jusulle, koko tapahtuman järjestämisestä! Se on aina mukavaa tehä töitä ihmisten kans, jotka osaa hommansa! 

 kuva: Teemu Kuisma

kuva: Teemu Kuisma 

kuva: Teemu Kuisma 

Poker ride! 

Mikä on sen parempaa, ku viettää viikonloppu näitten tyyppien kans! 

 

Kyseessähän oli nopeuskisa, mutta pikku pelleily on aina hyvä. 

Janin ja Kaisan kans Haglöfs Aittakuru Freeriden tuomaristossa. Oli itse asiassa ihan hauskaa tuomaroia! Hienoja laskuja, erityisesti junnut, wow! 

Minäki tykkään teistä. :) 

Miesten Aittakurun Top3, hiphip HURRAA! kuva: Teemu Kuisma 

Rankka laskeminen tietää rankkoja bileitä. Rankat bileet tietää rankkaa aamua. :D 

Olipahan se hyvä viikko! 

- Jenni

 

 

Jenska-Penska