Kauden alotus erilaisissa fiiliksissä, mutta samanlaisissa maisemissa

Terve!

Tämän kauden alotus on ollu monellaki tapaa erilainen viime vuosiin nähden. Joo, oikeastaan aina oon alottanu kauden Pyhällä, ja fiilis alkukaudesta on aina erityinen. Sen suhteen ei mitään poikkeavaa ollu tänäkään vuonna. Se mikä tänä vuonna on ollu erilaista, on se, että pääsin alottamaan sen ilman kuntoutusta ja varovaista laskemista. 

Viime keväänä rikkoutunu sääri/polvi on kuntoutunu hyvin. Pientä kipuilua on luonnollisesti välillä, mutta sitä ei onneksi laskiessa enää tunne. Alkukesästä otetut uuet magneetit näytti, että luut oli parantunu täysin, mutta kierukka ja nivel ei ihan yhtä hyvin.

Kesän alussa päätin, etten tee punttia kesällä. Kausi oli ollu pitkä, paikat oli aika kipiänä, ja meikäläisen liikuvuuet on sen verran heikot, että välillä tekee hyvää tehä jotaki muuta. Haikattiin, joogattiin ja pyöräiltiin. Oon oikiastaan koko elämäni inhonnu pitkäkestosta liikkumista, mutta nyt se jotenki vaan tuntu oikealta ratkasulta. Ehkä se on se Norjan ilmasto, mikä ajaa siihen, heh. Vasta elokuussa aloin taas treenaamaan "normaalisti". Vanhan selkävamman takia en pysty enää kyykkämään maksimeita, tai tekemään isoilla painoilla esimerkiksi rinnallevetoa. Välillä se on tosi turhauttavaa, mutta onneksi on löytyny paljon korvaavia liikkeitä, mistä voi nauttia. Ja jos perus voimataso on olemassa, niin ehkä sitä ei aina tarvi niin täysillä vääntääkään.  

Toinen mikä oli erilaista alkukaudesta, oli se, etten ollu Lapissa ennen marraskuun loppua. Norjassa paisto aurinko käytännössä koko syksyn. Hienoahan se on, ois rikos väittää muuta! Mutta ku tietää, että kotona tulee lunta, niin ikävä Lappiin iski Ski Expon jälkeen. Aloin kaipaamaan sitä hiljasuutta, luontoa, kirpsakkaa syysilmaa, lumisia puita, paleltuneita poskia, mettälenkkejä koirien kans, perhettä, joulupukkia, mitä näitä nyt on. 

Lokakuun lopulla viiminen haikki Romsdalseggenille. Lisää Norja-kuvia ja fiiliksiä laitan jossaki vaiheessa. Kuvia on muutama tuhat, ja fiiliksiä niin paljon, että niitä on vaikea tiivistää yhteen kertomukseen täälä. 

Talven ekat laskut tehtiin Norjassa. Lainasin töistä Dynafitin suksia, ja jiihaa! No kyllä siitä oli rehellisyyden nimissä jiihaat kaukana. Hah. Mutta hauskaa oli. 

Åndalsnesissä ei ollu talvesta tietoakaan. Ajettiin laaksoa ylös 45km Bjorliin, ja sielä oli ihan täys talavi!

Lopetin työt marraskuun loppupuolella, ja siitä alko puolen vuoden hiihtoloma. Aiemmin oon ollu töissä vielä vuoden vaihteeseen, ja laskenu pelkästään vapaapäivät. Nyt vapaus koitti ja aiemmin. Ja millä keleillä..!! 

Kokeneempaaki laskijaa pisti hymyilyttämään. ;) 

Pyhälle tulo on aina erityistä. Se on koti, paikka missä on perhe, ystävät, laskukaverit, keitten kans saa nauraa veet silmissä, ja tänä vuonna myös jäätävän hyvät lumet! Elämä on niin helppoa sielä. Päivässä ehtii laskia vaikka kuinka paljon. Rinteeseen lähtö ei vaadi suuria ponnisteluita tai jonottamista. Joka vuosi yllätyn, miten hyvä profiilisia mäet on, riittävän vaihtelevaa ja jyrkkää. Ei se ihme oo, että vapaalaskijaporukkaa läheltä ja kaukaa alkaa kulkeutua sinne enemmän ja enemmän. 

Kieltämättä alko selfiesormi jäätyä tänä päivänä! :D 

Kattaisen Matti suihkii Huttu-Ukkoa 

Myös kauden eka Pyhä-rando käytiin Hedin ja koirien kans. Offareilla ei vielä ollu riittävästi lunta, mutta ajamaton Pohjoisrinne toimi mainiosti. 

Hedin kans laskin suurimman ajan Pyhä-lomasta. Se on niin hauskaa ja välitöntä seuraa. 

Ku Pikku-Koira saa hajun eläimestä, ja ei niin pikkukoira päättää, että nyt on hyvä aika vähän halia. 

Nyyti ja sen isoveli Igor. 

Perinteinen joulukävely mettään Johannan ja koirien kans piti suorittaa tänä vuonna jo joulukuun alussa. 

Hommattiin iskälle Blissadventurelta jääkipeilylahjakortti. Tämä ei siis ole kyseiseltä kiipeilyltä. Toivottavasti pääsen kattomaan ku iskä tahkoaa jäätä! :)

kuva: Hedi Tenho 

Jussi oli vetämässä Pyhän Hiihtokoululle kurssia, niin ei laskettua mäen mäkiä yhessä. Mutta vissiin joku mäki ehittään talvella laskia kimpassa. :) Kaiken kaikkiaan ihan uskomaton kauden alotus..!! Nyt ollaan oltu jo kohta 3 viikkoa (lumettomassa) Engelbergissä. Mitä offarilaskuun ja siihen liittyviin fiiliksiin, tämän kauden suunnitelmiin, yhteistyökuvioihin ja ylipäänsä tulevaan talveen kuuluu, siitä seuraavassa tarinassa. 

Kiitos ystävät ja Pyhä, ootte parhaita! 

-Jenni 

 

 

 

 

Jenska-Penska