Road tripillä.

Asuntoautolla Alpeille pidemmäksi aikaa? Aluksi idea kuulosti hullulta, mutta päivä päivältä paremmalta ja paremmalta. Lämpöä, sänky, keittiö, vessa ja televisio. Melkein kaikki samat mukavuudet, kuin asunnossakin. Oikeastaan vain suihku puuttuu, vaikka sekin autossa on olemassa. Vesisäiliön kanssa pelaaminen kylmässä sotkisi hieman kuvioita, joten asia on ratkaistu käymällä harvemmin suihkussa esim. kylpylöissä. Isona plussana asuntoauton kanssa liikkuessa on vapaus vaihtaa maisemaa, jos siltä tuntuu. Tällä hetkellä reissua on takana pari viikkoa ja laskupäiviä on kertynyt kolmessa eri maassa ja neljässä eri keskuksessa.

Reissu alkoi Helsingistä, josta ajoimme uljaan jäähallimme Saksan lauttaan. 30 tuntia on pitkä aika laivalla, mutta onneksi hytissämme ei ollut sänkypaikoilla meidän lisäksemme muita, joten suurin osa matkasta menikin punkassa levyttäessa ja leffoja katsellessa. Ensimmäiseksi laskukohteeksi valikoitui Chamonix.

Chamonixin hyvä puoli meille hiihdonopettajille on se, että päivälipun hinta kansainvälisen kattojärjestön kortilla on 14,60€. Tuohon hintaan kannattaa hiihdellä, vaikka vähän hunommillakin lumilla. Tällä kertaa meille riitti yksi laskupäivä ja yksi päivä kylillä. Suunnaksi Verbier.

Aina niin mahtavat maisemat Veveyssä. 

Verbierissä autolle löytyi mahtava paikka ylhäältä kylästä. 100m bussipysäkille, 50m yleiseen vessaan sekä ilmainen netti. Täällähän voisi olla pidempäänkin! Iso miinus Verbierissä on hissilippujen kallis hinta, josta hiihdonopettajakortilla saa alennusta vain muutaman euron. Meillä Verbierin visiitin syynä oli kaksi FWQ karsintakiertueen vapaalaskukisaa ja kisamaksuihin sisältyi neljän päivän hissilippu koko alueelle, joten sen suhteen ei ongelmaa. Kisat meni miten meni ja kaikki luut ja nivelet on ehjänä, vaikka katon kautta ympäri meninkin toisena kisapäivänä. Ainut kolhun kohde oli oikea poski, joka sai hieman naarmuja pannujen yhteydessä. Tuloksena reissulta sijat 13 ja 46 sekä pari mukavaa laskupäivää uudella lumella. Budjettimatkailijan lompakko ei Sveitsiä liiaksi kestä, joten seuraavaksi matkakohteeksi valikoitui edullisempi Itävalta.

Ensimmäisen päivän kisaseinä. Punaisilla nuolilla kisalaskun linja. Kuva FWQ

Näkymä kisaseinän lähdöstä. Kuva FWQ.

Ensimmäisen päivän tulokset. Kuva FWQ.

Aiempina kolmena kautena Zillertalin laakso on ollut koko kauden tukikohtana. Tälläkin kertaa alkuperäisenä suuntana oli Zillertal, mutta viime hetken säätietojen tutkailut lupailivat mukavasti uutta lunta pieneen keskukseen nimeltä Weissee. Jos laskijalla on lumiturvallisuusvarusteet on Weisseellä mahdollista ostaa freeridelippu 27€ huokeaan hintaan, joka sisältää myös lounaan sekä kylpylän. Pitihän se testata. Tällä kertaa lunta oli tullut mukavasti, mutta tuuli oli vienyt ylhäältä laskupaikoilta kaiken. Visiitti jäi siis yhden päivän mittaiseksi.

Tällä hetkellä asuntoauto majailee Zillertalin laaksossa, joka tuntuu nykyään jo melkein kotikeskukselta. Ensimmäiset päivät Zillerissä on mennyt paikkoja tutkaillessa ja tuttuja moikkaillessa. Muutama pehmeä käännöskin on löytynyt, mutta vuoret huutavat silti lisää lunta! Toivotaan parasta, sillä viikonlopulle ennusteita sateista on luvassa. Terveiset lasikuitukopista!

Macoilua tyylittelee! Kyllä sitä lunta aina jostain löytyy. 

Jussi

 

 

 

 

jupehynn