Samanlainen, mutta hyvin erilainen talvi

Grüss euch, 

vihdoin saatiin blogi avattua Relaaseen, jeejee! 

Vaikka viiminen puolitoista kuukautta on menny ihan liian nopiaa, paljon on ehtiny tapahtua. Uusia paikkoja, uusia ihmisiä, liian vähän lunta, liikaa lunta, eikä oikeastaan mitään siltä väliltä. 

Taas oli heleppo tulla tänne "kotilaaksoon", kolmas kausi käynnistyy, mutta niinku varmaan kaikille on jo tullu seleväksi, niin lumet on käsittämättömän vähissä. Onneksi ku tuntee paikkoja, niin on saatu hyviä laskuja, vaikkaki koko ajan saa olla skarppina kivien kans. Silti hauskaa olla takasin täälä, tutut myyjät, talojen pihoilla on samat sesset, ja eilen Innsbruckissa tuli ensimmäinen tuttu vastaan. Meillä on kunnon suomalaiskommuuni, me, Ajelutiimi, Maco, ja kirjava porukka lyhyempiaikasia vieraita on vallannu Zellin keskustan Haus Marian. Alkaa oikiasti tuntua kodilta tämä paikka!

Kausi alko peruskaavalla Suomen mäistä. Jussi ehti käyä yhen keikan heittämässä Kaprunissa hiihonopettajien kouluttajien lumileirillä. Matkaa tänne sauerkrautlandiaan tehtiin viikko, moikkailtiin kavereita ja sukulaisia Suomessa ja Ruotsissa. Jennin matkan kohokohta oli vierailu Flyingessä Pia Pantsun tallilla, jossa sen serkku on töissä. Pääs vähän rapsuttelemaan hepottimiaki. 

 

Riittävästi ku yytsii (Jennin uusi opittu sana), niin aina sitä jotaki mukavaa löytyy!

 

Kevään eka reissu oli Chamonixiin ja Verbieriin. Jussi voitti Huippu-lehen kuvakilpailusta majotuksen Hotel Le Chaumierista, joten suunnattiin sinne neljäksi päiväksi. Jenni kävi matkalla laskemassa myös Verbierin FWQ*** kisat, jotka ei menny ihan nappiin, ku side oli vähän huonosti säädetty. Oma moka. Tarkemmat kisaraportaasit löytyy www.huippufreeride.fi:stä, blogiosiosta. Reissu oli muuten onnistunu, ja kyseistä hotellia suositellaan lämpimästi! Ruoka oli ranskalaiseen tyyliin erittäin hyvää. Paikka on suomalaisomistuksessa ja palvelu loistavaa! Kiitos Tarja! 

 

Seuraava reissunen suuntas etelänlomalle Ajelupoikien kanssa. Luntahan oli, näkyvyyttä ei niinkään. Tästä reissusta Ajelutiimin blogissa. 

Välillä otetaan  myös rennosti, ja pietään vapaapäiviä laskuhommista. 

 

Seuraava reissu oli Engadiniin Sveitsiin, missä oli ihan hulluna lunta! Sielä oli FWQ*** kisa. Saatiin kauen parhaat laskut, ja oli kaiken kaikkiaan hyvä reissu! 

 

 

Engadinista suunnattiin kotilaaksoon ja Big Mountain Hochfügen FWQ**** kisaan. 

 

Huhhuh, tulipahan paljon kuvia, mutta piti ottaa viimiset 1,5 kuukautta kiini! Luvataan, ettei seuraava postaus oo ihan näin tuhti ;) 

Hiihtoterveisin, J & J 

Jenska-Penska

Arttu Muukkonen
Re: Samanlainen, mutta hyvin erilainen talvi

Onko Zillertaliin satanut vieläkään lunta? Vai pitääkö vieläkin väistellä kiviä? Jotenkin tutun tuntuista, kun vertaa viime talveen...

Jenska-Penska
Re: Samanlainen, mutta hyvin erilainen talvi

No kyllä sitä aina välillä vähän sataa, mutta viime aikoina on ollu ihan älytön tuuli, joka on kuljettanu lumet, en tiiä minne. Laaksossa on ihan kesä. Arttu, viime vuona oli hyvä tilanne tähän vuoteen verrattuna! :D

Arttu Muukkonen
Re: Samanlainen, mutta hyvin erilainen talvi

Aa, no voihan Zillertal! Laskeminen on kyllä hieno arpomislaji kaiken kaikkiaan! :) Ikinä tiedä missä on parhaat paikat.

mcfrisk
Käyttäjän mcfrisk kuva
Re: Samanlainen, mutta hyvin erilainen talvi

Mitä ne valittaa? Viime vuonna vedettiin joka tammi-helmikuun viikonloppu putskua Zillertalissa. Tänä vuonna vähän vähemmän mutta viime lauantaina Kaltenbachissa oli 20cm pehmyttä putskua metsissä. Joo, oli tuultakin, mutta suojassa oli hauskaa.

Arttu Muukkonen
Re: Samanlainen, mutta hyvin erilainen talvi

Valittaa kun ei saatu kuvattua komeita sinivarjoisia aurinkoisia pyydalinjoja kuin pari kertaa.

Vaadin myös laskuolosuhteiltani täydellisyyttä. Tuuli vie tunnelman ;)