Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki

Teksti: Jenni 

Hyvää uutta vuotta!!

Niinku otsikosta voi päätellä, alkutalvi on ollu sekä fyysisesti, että henkisesti aikamoista ylä- ja alamäkeä. 

Nilkan liikkuvuus oli tosi huono 10 viikon kipsijakson jälkeen. Entiset leikkaukset nilkassa ja murtumat jalkapöyässä ei ainakaan oo helpottanu kuntoutusta. Treenimotivaatio oli tosi hyvä, mutta marraskuun lopussa tuli ihan täys stoppi. Alko ärsyttämään, ku tuntu, ettei mitään kehitystä liikkuvuuessa tapahtu, ja kävely on vaan niin vaikiaa. Se on uskomatonta, miten paljon tuo vamma vaikeuttaa normaalielämää, kaupassa käymistä, kavereitten näkemistä, ihan kaikkea oikeastaan. Sitä on vaan niin avuton. Kehitystä kuitenki tapahtu, voimataso paranani ja fyssari(joka on muuten ihan huippu!) anto luvan tramppahyppimiseen ja luisumiseen suksilla! Fiilis oli ihan taivaassa, ja ekoina päivinä lastenmaassa oli ihan voittajaolo! :) 

Kävely on koko ajan ollu kivuliasta, mutta yhtäkkiä tajusin, että kantapää on kosketusarka, ja kipu aika sietämätön. Kantapään limapussi oli tulehtunu, ja tulehus oli myös vähän levinny jänteeseen. Siitä seuras lepoa, jäätä, lepoa, jäätä ja Voltaren geeliä. Siihen päälle vaikeahko viisaudenhampaan poisto, ja jalkaterien kuvista todettu osteoporoosi (pelkässä jalkapöyässä) ja varpaan nivelen kuluma. What?? 

Huumori on siis ollu koetuksella, voin kertoa. Joinaki päivinä laskeminen tuntuu tosi hyvälle. Semmosta lanailuahan se pääasiassa on, mutta kuitenki. Seuraavana päivänä se voiki sitten tuntua ihan hirviältä. Tärinää se ei vielä kestä oikiastaan ollenkaan, mutta jos mäki on  hyvin ajettu, niin leikkaavia käännöksiäki pystyy tekemään. Ite laskutatsi tuntuu tosi hyvälle! Hyvinä päivinä on vaikia muistaa, että ei saa vielä mennä hyppimään, tai kikkailla mitään, huonona päivänä haluttaa vaan mennä pois, ku harmittaa niin paljon. Ups and downs. 

Nämä mielialavaihtelut on kuitenki ihan normisettiä kuntoutuksessa. En silti ikinä oottanu, että normaali elämään palaamiseen menis näin hullun pitkä aika! Pääosin fiilis on positiivinen, ei tästä muuten tulis mitään. Kyllä tää tästä! Kaikelle on tarkotuksensa. :) 

Tässä muutamia treenikuvia:

Don´t forget the leg day! :D 


Mutta sitten ilosempia uutisia! Uus yhteistyökuvio Neonsunin kanssa, mikä tarkottaa, että ens talvena lasketaan Bollen laseilla! Mahtavuutta!! Muuten yhteistyökuviot jatkuu samana, Jussilla Helly Hansen, mulla Haglöfs, ja molemmilla Head ja Saunabeanies. Ollaan molemmat ihan supertyytyväisiä. Lisäksi minä oon uuen ruotsalaisen sauvamerkin, Kangpolesin (http://kangpoles.com/ambassadorina, eli testaan sauvoja, ja annan niistä palautetta. Cool! 

 

 

Myös Levin huipulla sijaitsevan Näköalaravintola Tuikun kanssa tehtiin yhteistyötä junnuille ja heiän vanhemmille suunnatun junnucampin merkeissä. Mukana oli Levi Ski Clubin junior freeskier laskijoita, ihan huippu meno! Toivottavasti Suomessaki alkaa pikku hiljaa kasvamaan kulttuuri nuorten/lasten vapaalaskuun panostamiseen! Käykää vierailemassa Tuikussa, erityisesti suosittelen alakerran pizzabuffaa, slurps! Saattaapa sielä ruudussa pyöriä tuttuja naamojaki. 

 

 

Levillä käytiin myös Head Prorentissä säätämässä suksi- ja monohommat kuntoon. Kiitos Liukkosen Jukka avusta! :) 

 

 

Tässäpä muutamia lasku-(no joo, lähinnä skinnaus-)kuvia Pyhältä ja Oukulta. (Täytyy myöntää, että oon skinnannu kohta varmaan enemmän ku viime talvena yhteensä, korkkareina en varmasti, mutta kertoina kyllä, hehheh)

Eka mäkipäivä eessä! 

 

Iltaskinnailua Oukulla

 

 

 

Talven suunnitelmat on muotutunu, ainaki suunnilleen. Keski-Euroopan jälkeen maaliskuussa minä suuntaan Riksgränseniin Haglöfs Arctic Weekendiin ( http://www.haglofs.com/haglofs-arctic-weekend/ ), mistä sitten Pyhän Vapaalaskuviikolle ja Freekendiin. Siitä sitten takasin Riksgränseniin Arctic Elements helihiihtofirmalle töihin loppukevääksi. Jussi varmaan menee sinne, missä on keliä laskia. Ei se sekään huono suunnitelma oo. :) 

Aateltiin nyt päivitellä blogia usiammin, ja pienempinä setteinä vähän vuorotellen lähiaikoina. Jos haluutta paremmin pysyä kärryillä, mitä tapahtuu, niin seuratakaa meitä instagramissa @jupehynn ja @jennikaipainen, ja myös minun FB urheilijasivua tulee päiviteltyä usiammin. Sinne on myös helpompi laittaa pikku videoklippejä ja sen semmosta.

 

Tässä vielä joulu- ja UV-fiilistelyä. Mahtavaa kautta kaikille, nauttikaa ja pysykää terveenä!

 

 

 

Mitäs se joulupukki kävi naapurissa aattona tekemässä?? 

 "Pikkukoirat" Nyyti ja Nuusku, takaa tulee Nipsu-mamma, ehkä vähän rauhallisempaan tahtiin. :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jenska-Penska

frostig
Käyttäjän frostig kuva
Re: Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki

Kiva lukea toisten kuntoutumisesta ja ymmärtää, ett muillakin on samoja fiiliksiä. Itellä yli vuosi ku nilkka rusahti, mutta edelleen on juuri tuota vuoristorataa. Tällä hetkellä ensimmäistä kertaa koko kevät Chamonix'ssa ja kolmas päivä ja erityisesti täällä vaihtelevat fiilikset korostuu. Mutta positiivisuus auttaa! Mäkeen siis, huomenna tulee vähälumisille rinteille lunta. T. Anna (+Hiski-koira)

huitelua.wordpress.com

Jenska-Penska
Re: Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki

Kaikki (tai ainaki suuri osa) meistä vuorollaan joutuu kokemaan loukkaantumisen kamaluuden, osa usiammin ja vakavammin, jotku selviää vähemmällä. Ite oon yrittäny kääntää esim. tämän syksyn niin, että mitä kaikkea muuta kivaa on ollu aikaa tehä (vaikka välillä aikamoista tsemppaamista tarvii, että pystyy näkemään sen niin). Mutta niinku sanoit, positiivisuus auttaa! Vaikka fyysisesti parantuminen ois ja tapahtunu, niin itellä ainaki siihen henkiseen parantumiseen menee se pisin aika. Aina ne loukkaantumiset tietynlaisen arven jättää pään sisälle, mutta kyllä sinä Anna vielä pystyt nauttimaan laskemisesta! :) Askel kerrallaan vaan. Ja ainaki oppii nauttimaan pienistä asioista, ku on tuskan taival takana! :) Kivaa kautta Chamonixin ja tsemppiä!! :)

frostig
Käyttäjän frostig kuva
Re: Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki

Ihan samalla tavalla ite se viime keväänä ajattelin, mitä kaikkea muuta kivaa voi tehdä; jääkiipeilin, hyppäsin liitovarjolla jne. Mutta pääkoppahan tulee perässä omaa junnaava tahtia, todellakin huomattu sekin. Mutta kiitoksia, ei täällä tylsää voi tulla. Ja jos jossain, niin tämä on se paikka missä laskemisen makuun pääsee. Hyvää kuntoutumista sulle, toivottavasti pian pääset kunnolla mäkeen! Ps. Sulla on niin hienot housut Pyhän 50 v. juhlissa!

huitelua.wordpress.com

Jenska-Penska
Re: Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki

haha, pitää vissiin ottaa ne silverpökät usiamminki käyttöön :D