Mukavia ympyröitä

Talviajokengät jalkaan, eväät reppuun ja kohti Luukkia. Suunnitelmana oli ajella Reitti 2000 suurin piirtein ympäri päivän aikana. Tämä ulkoilureitti on siitä mukava, että se sisältää vaihtelevaa maisemaa laaksosta lampiin ja tekee vielä kaiken lisäksi ympyrän. Sen jälkeen, kun kaverini ihmetteli avoimesti, miksi fillarilla halutaan ajaa aina lenkiksi ympyrä, olen miettinyt sitä turhankin useasti. Kun ajaa hyvän reitin edestakaisin, se on yleensä myös hyvä toiseen suuntaan ja maisemat muuttuvat täysin, koska tuijottaa koko matkan täysin eri suuntaan kuin tullessa. Silti sitä haluaa tehdä ympyrän, vaikka puolet ympyrästä olisi niin sanottua siirtymää. Tämä on tosin ihan hyvä ympyrä.

Hengitys höyrysi ja takaiskari vuoti paineet säännöllisesti ulos, jotta ajaminen ei olisi ollut liian nautinnollista. Talvi hengitti niskaan. Reitti 2000:sta löytyy hyvin kuvauksia internetin syövereistä vaikkapa http://downshiftaaminen.blogspot.fi/2014/06/reitti-2000-vaellusreitti-polkupyoralla.html  tai http://www.saunalahti.fi/eeromari/outdoor/reitti_2000.html tai http://www.sattuma.net/reitti2000.html. Hyvän reitistä tekee se, että sen voi ajaa cyclocrossarilla, mummopyörällä, hybridillä tai maastopyörällä. Aivan se ja sama millaisen ratsun valitsee, todennäköisesti jokaisella niistä on mukavaa. Suurimmaksi osaksi reitti kiertää latupohjia, asvalttia on vähän ja polkua vähän enemmän, ainakin ajallisesti. Maastopyörällä poluista kannattaa nauttia, maantiepyörällä taasen kiertää pahimmat Rinnekodin jälkeiset osuudet. Hyvän tästä reitistä tekee, että lopulta se on keskimääräisesti mukava, oli liikkeellä millä vempeleellä vain.

Reitti ei ole lyhyt, mutta ei liian pitkäkään. Se kestää pyörällä päivän ja illalla nukuttaa. Mäkiä on tarpeeksi, mutta ei liikaa. Tuntuu kuin olisi kauempana kuin onkaan. Maisema vaihtuu sen verran mitä se voi pk-seudulla päivän aikana vaihtua. Etenkin kesäaikaan reitin varrella saa helposti täydennettyä ehtyneitä energiavarastoja huoltoasemilla, kahviloissa ja ravintoloissa. Opasteet ovat hyvät, mutta riittävän epämääräiset, että ainakin ensimmäisellä kerralla joutuu navigoimaan. Tarkempia kuvauksia lienee turha laittaa, jos viiteen minuuttiin ei ole tullut vastaan valkosinistä reittimerkkiä, niin silloin on todennäköisesti väärällä väylällä. Välillä on ihan hyvä eksyä, saattaapa löytää jotain mielenkiintoista, tai sitten ei. Ainakin tottuu pieneen epävarmuuteen.

Synttärit, toiset synttärit, tuparit, ei puhtaita ajokamoja, ei sopivia renkaita, flunssa. Siinä liuta hyviä syitä olla starttaamatta yhteenkään rentomieliseen krossikisaan koko syksynä. Ei ole. Kausi ei ole vielä ohi, mutta kisaliekki tuntuu olevan. Ei ole maistunut ajatus kieli vyön alla krossaamisesta ja niin ovat jääneet startit väliin. Sen sijaan päivitin kalustoa. Hah. Heti kun syysflunssa hellittää lähden tarkistamaan pumptrackien kunnon uudella BMX:llä ja suoritan tutkimusmatkan Sipoonkorpeen maasturilla. Ja pesen kalustoa kaksi tuntia tunnin lenkin jälkeen. Sellaista on syksy.

Niin se Reitti 2000. Pirttimäen kahvilan munkit ovat maineensa veroisia. Hyvässä seurassa päivä oli loistava ja talven jälkeen palaan varmasti kiertämään samaa ympyrää, ehkä seuraavaksi sillä krossarilla, joka ei koskaan päässyt kilvoittelemaan.

Tekstit löytyvät myös blogistamme http://parisbrestparis2015.wordpress.com/

-Ilpo

Käyttäjän teamPBP kuva

teamPBP

Novo
Re: Mukavia ympyröitä

Kiitos hyvästä yhteenvedosta, kävin itse pari kuukautta sitten pyöräilemässä reitin, mutta Rinnekodin jälkeinen metsäosuus meni aikamoiseksi metsänkiertämiseksi, sinivalkoisia merkkejä ei löytynyt?