Argentiina ja El Chalten odottaa jo!

Aika kulkee kovaa ja Patagonian matka lähestyy väkisinkin. Pari viikkoa sitten matka jotenkin jännitti. Jännitys on muuttunut odotukseksi ja nyt on aikamoinen polte matkaan lähtöön. Kaikki on nyt tähän mennessä mennyt hyvin reissuun valmistautumisen kanssa. Vähän meinasi viime viikolla nuha vaivata harjoittelua mutta sekin meni ohi pelkällä säikähdyksellä.

Kamat alkaa olemaan aika pitkälti kasassa. Muutamia pieniä nippelivempaimia täytyy vielä hommata tai tehdä, mutta muuten homma on aika pitkälle suunniteltu. Kiipeilykamat, leirikamat ja kaikki muut tavarat alkaa olemaan pakkaamista vaille valmiit. Tovi jos toinenkin on kulunut kaikenlaisten asioiden, kuten sopivan bivy-setin tai kiipeilyräkin miettimisessä. Nyt kaiken pitäisi olla tip-top.

Yksi ongelma aina kiipeilyreissulla on miten saat kaiken pakattua siihen lentoyhtion 23 kilon matkatavararajaan. Onneks KLM sallii sentään 12 kiloa käsimatkatavaraa joten siihenkin menee jonkin verran kuitenkin. Tarkkaan täytyy miettii mitä sitä ottaa ja kuinka paljon, ja kuinka paljon on valmis maksamaan ylikiloista.

Viime tiistaina päästiin yllättämään sääherra ja ehdittiin muutaman pakkaspäivän jälkeen ulkokallioille vähän heiluttelemaan hakkuja ennen kuin sää taas muuttui plussan puolelle. Nyt jäiset halkeamat ja ohutkin jää taitaa olla pelkkää toiveajattelua muutaman +5 päivän jälkeen. Joka talvi sitä ulospääsyä odottaa yhtä paljon ja joka talvi se tuntuu yhtä hyvältä. Kausi tuli tänä vuonna avattua kahdella linjalla Muurlan kattokalliolla ja yhdellä linjalla Salon Silpasmäessä.

Kolmen viikon päästä maisema on tosiaan muuttunut ja iltaisin voidaan tuumia mikäs se tähtitaivaalla näkyvä etelän risti nyt olikaan. Pikkuhiljaa kiipeilyblogeissa, esimerkiksi Colin Haley, alkaa olemaan päivityksiä tältä kaudelta Patagoniassa. Ilmeisesti talvi on ollut vähäluminen ja jäälinjat ovat huonossa kunnossa jos niitä on ollenkaan. Paikanpäällä sitten lopulta näkee mikä on tilanne ja sen mukaan tehdään lopulliset suunnitelmat kiivettävien reittien suhteen. Onhan siellä niitä.


mattikivi