Der Après-ski Zug

Tämähän on loistava idea, melkein kuin Hesan Spårakoff. Sveitsin Matterhorn-Gotthard rata ei pelkästään vie sinua ylös rinteeseen, vaan tarjoaa myös olutta ja afterski-musiikkia matkalla sinne. Jopa siinä 09:30 junassa!

Sveitsiläiset ovat siis vahvasti meidän jo aiemmin alkoholi- ja raideliikennettä innovoineiden suomalaisten jalanjäljissä. (Sääli, että meidän nykyiset innovaatiot tuntuvat lähinnä keskittyvän metrojunien lyhentämiseen ja rakennusaikojen pidentämiseen. Mutta ehkä se alkoholikin on otettu huomioon, ainakin suunnitteluvaiheessa?)

Matterhorn-Gotthard radan Après-ski Zug kulkee kahdesti päivässä molempiin suuntiin, Andermattista Disentikseen. Andermattista lähdettäessä suosittelen Oberalppassissa poisjäämistä ja hiihtämistä Sedruniin. Ja takaisintullessa kannattaa jäädä pois Nätschenissä ja hiihtää Andermattiin. Otin muuten kisaa junassa kanssa matkalla Andermattiin. Sekä rinne, että rata kiemurtelevat reitillä ja menevät välillä toistensa alta tai päältä. Lopussa on vielä muutama sata metriä juoksua asemalla, mutta itse pääsin juuri ja juuri perille ennen junaa. Juna oli varsin murtunut tästä tappiosta, ja murjotti koko loppupäivän.

Kuvat ja videot (c) 2017 Jari Arkko ja Jarmo Ruuth. This blog is also available in English from Blogspot and TGR.

jariarkko