Hesburger: hampurilaisia half-pipe kastikkeella

Ulkona on sairaan kylmä. Lumimyrsky. Päätämme mennä Heseen, koska siellä on half-paippi. Maailman ainoa hampurilaisravintola, jossa on sellainen. Ja tietääkseni ainoa sisähalf-paippi, ainakin täysikokoinen. (Vai ovatko half-paipit aina puolikkaita?)
 
Paippi on todellakin hauska, ja ajoituksemme täydellinen koska venäjän lumilautajoukkue on juuri lounastauolla, joten saamme olla yksin koko paikassa. Joukkueet ympäri maailmaa matkustavat tänne Vuokattiin laskemaan kauden ulkopuolella. Mutta tämä ei kuitenkaan ole pelkästään kauden ulkopuolelle tarkoitettu paikka, vaan auki ympäri vuoden! Ja paippi on niin tarkasti oikean muotoinen ja juuri oikean jäinen, että luulen, että ulkopaipit jäävät tästä kyllä jälkeen. Hyvä Suomi!
 
Ihme kyllä kaikki tämä on myös ilmaista, kunhan vain omistaa Vuokatin hissilipun. (Hampurilaiset toki maksavat :-) ) Ja koska jätimme suksemme hieman kauemmaksi, yllättäen saimme myös testisukset käyttöömme paippiin, jälleen ilmaiseksi! Ja ihmeellistä oli myös, että suksilla tosiaankin sai myös laskea, tosin tuohon jäähän eivät suksemme nyt juuri muutenkaan jättäisi jälkeä.
 
Ja paikka on todellakin Hesen sisällä, pöydistä voi katsella lasin läpi maanalaiseen paippialueseen.
 
Paippi oli kuitenkin vain yksi mielenkiintoinen asia muutenkin mielenkiintoisessa käynnissä Vuokatilla. Satuin viime viikolla olemaan kaverinin Zachin kanssa baarissa, ja mainitsin hänelle miettiväni Teron kanssa lähtöä johonkin hiihtämään seuraavana päivänä. Olimme alunperin menossa kohti alppeja, mutta Zach ehdotti Vuokattia ja tarjoutui vielä majoittamaan meidät luoksensa.
 
Kiitos Zach! Ja kiitos koko ihanalle perheellesi, joka majoitti meidät, ja hiihti kanssamme!
 
Hiihto Vuokatin rinteillä oli varsin samankaltainen kokemus kuin edellinen vierailuni täällä muutama vuosi sitten. Pimeän luonnon vastineena rinteen keinovalot luovat hienon tunnelman, välillä kellertävien, välillä sinertävien valojensa kanssa. Kausi on vasta aluillaan, joten kaikki rinteet eivät vielä olleet auki, mutta jopa metsässäkin saattoi hiihtää (varovasti). Ja olisimme toki kokeilleet ne suljetutkin rinteet, ellei rinnepoliisi olisi huutanut meille pallo punaisena... sen siitä saa, kun jää ottamaan valokuvia eikä vain livahda nopeasti pois näkyvistä.
 
Lumitykit olivat täysillä ympäri koko alueen, ja osittain juuri tästä johtui lumimyrskymäinen tunnelma rinteillä :-)
 

KRP myymälässä myydään ... mitä? Ehkä keskusrikospoliisilla on jouluale?

Kuvat ja videot (c) 2016 Jari Arkko ja Tero Kivinen. This blog is also available in English at Blogspot and TGR.

jariarkko