Hevosenpaskaa, Helsinki!

 

Olen kateellinen Terolle, koska hän onnistui hiihtämään hevosenpaskassa. Olen kokeillut hiihtää monessa aineessa, mutta siinä en vielä.

Helsingin keskusta tarjoaa muutakin kuin niitä tavallisia turistijuttuja. Kun lunta on tullut unnolla, kaupungin puistot tai jopa kirkon portaat tarjoavat hyvän paikan lyhyisiin laskuihin.

Viime sunnuntaina päätimme hiihtää Helsingin keskustan puistoissa:

  • Sinebrychoff: Yksi parhaista ja pienimmästä puistoista Helsingissä, vieläpä varustettuna kohtuullisella mäellä! Mutta lumisena vapaapäivänä myös täynnä muita ihmisiä lapsineen, joten päätimme jatkaa matkaa eteenpäin.
  • Kaivopuisto: Isoin ja hienossa, merellisessä ympäristössä. Rinteet ovat toiselta puolen vähän turhan loivia ja toiselta puolen kallionjyrkänteitä. Onko joku löytänyt reitin laskea jyrkemmältä puolelta alas asti? Hiihdimmin jokin verran molemmilla puolilla, kunnes päätimme kokoilla Jarmon lapsilleen löytämää hevosrekeä. Minä istuin suksien kanssa reessä, mutta Teron lyhyemmät blade-sukset tekivät mahdolliseksi ottaa reen takaosasta kiinni ja hiihtää hevosvoimalla perässä. Hiihto tuntui sujuvan hyvin, myös hevosen tuoreiden jätösten yli. Oikein hauskaa!
  • Tähtitorninmäki: En ole ihan varma olinko käynyt täällä aiemmin, mutta tämä 30-metrinen mäki oli selkeästi paras lasketteluun. Vaikka paikalla oli muutama pulkkailijakin, niin puuterilunta oli vielä reilusti jäljellä hiihtoa varten. Rinne oli myös riittävän jyrkkä hiihtämiseen, ja riittävän pieni takaisinkiivettäväksi uudestaan ja uudestaan... ja uudestaan, Teron säätäessä kameraansa. Todella hauskaa, ja hyvää kuntoilua!

 

Kuvat ja videot (c) 2016 Jari Arkko ja Tero Kivinen. This blog is also available in English from Blogspot and TGR.

jariarkko