Jääkiipeilyä Espoossa. Kesäkuussa.

 

Espoo. Kesä.

Sunnuntai, 10 astetta, vesisade, keskikesä. Mitä tekisin?

Menen tietenkin jääkiipeilemään Espooseen.

Yllättäen jääkiipeily on mahdollista ympäri vuoden, ja viikonlopustani oli tulossa normaalia hauskempi. "Normiviikonloppu kesäkuisessa Espoossa, lauantaina laskemaan ja sunnuntaina jääkiipeilemään", totesi kuitenkin kaverini Jarmo.

Lunta. Usko pois.

Turvesuon Lumenkaatopaikka, Mankkaa

Jarmo oli löytänyt lumenkaatopaikan lenkkeillessään Mankkaalla. Keskellä kesääkin paikalla on jopa kymmenen metrin korkuisia lumikasoja. Kasojen hupikäyttö ei kuitenkaan ole helppoa. Ensinnäkin ne ovat lumen seasta paljastuneen hiekan ja roskan peitossa. Toisekseen jääkiipeilyä varten kasojen reunat ovat turhan loivia.

Aloitus

Mutta ei hätää. Otin mukaan lapion, ja reilun tunnin päästä meillä oli jo yli kolmimetrinen seinämä, ja vieläpä jokseenkin puhtaana hiekasta.

Kaiva, kaiva...

Kiipeily

Sade piti pienen tauon kun aloitimme kiipeilyn. Oli hauskaa päästä pitkästä aikaa kokeilemaan kunnon jääkiipeilyä. Tietysti olisi ollut vielä hauskempaa, jos seinämä olisi ollut korkeampi... mutta asia oli toki kiinni meistä itsestämme. Olisimme voineet kaivaa toisen tunnin ja päässeet varmaan ainakin viiden metrin korkuiselle seinämälle.

Ylhäällä

Jäähakku-tervehdys

Kiipeily

Roiskeita!

Jää oli vaihtelevaa laadultaa. Joissakin kohdissa teräsjäätä, toisissa höttöä tai lunta. Mutta se vain teki kiipeämisestä mielenkiintoista. Lisäksi oli pakko varoa hakkujen ja jäärautojen tylsistymistä hiekkaisissa kohdissa. Lumen seassa oli myös isompaa roskaa, alkaen betoniporsaista. Jos seinämä olisi ollut korkeampi, olisin ehkä ollut huolissani siitä mitä sieltä saattaisi romahtaa päällemme.

Kiipeämistä roskan yläpuolella

Tarkemmat ohjeet

Kaatopaikan sijainti löytyy tästä linkistä. Kun Mankkaantietä ajaa etelään päin, tulee jossain vaiheessa vastaan Tapiola Golfin risteys ja tien nimi vaihtuu samalla Turvesuontieksi. Golf kenttä on oikealla, kaatopaikka on vasemmalla. Heti risteyksen jälkeen vasemmalla puolella on pieni alue, johon voi pysäköidä. Ei kuitenkaan kannata jättää autoa tähän virka-aikaan, koska alueelle kulkee raskasta liikennettä niin talvisin kuin kesäisinkin.

Alueella kannattaa olla tukevat kengät jalassa, koskaan ei voi tietää millaisen naulan tai rikkinäisen pullon päälle astuu seuraavaksi.

Meidän käynnin aikana korkeimmat ja jyrkimmät seinämät olivat alueen takaossassa. Alue saattaa olla myös mielenkiintoinen muinakin aikoina. Talvella lumikasat ovat korkeimmillaan ja saattavat tarjota pienia laskuhetkiä sopivalla lumipeitteellä. Tämä jääköön ensi talven projektiksi! 

Tiimi

Kaatis

Kuvat ja videot (c) 2012 Jari Arkko ja Jarmo Ruuth

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40934.0

jariarkko