Joulubunkkeri

 

Aaton aatto... ei paljon aikaa, loskaa sataa taivaalta... mutta halusin käydä jossain. Siispä bunkkeriin!

Lynxin tietokannan mukaan Porkkalan alueella pitäisi olla bunkkeri Tammitiellä, Kirkkonummella lähellä Humaljärven länsipäätä.
 
Mutta Tammitie oli liukas, kiiltävää jäätä jonka sade on tehnyt vielä liukkaammaksi. Ojat molemmilla puolilla... loppujen lopuksi en päässyt eteenpäin, joten ainoa vaihtoehto oli peruuttaa muutama sata metriä. Sitten löysinkin puolinaisen parkkipaikan. 
 
Ja löysin bunkkerin! Se näkyi itse asiassa kauaksi, tielle asti.
 
Bunkkeri oli standardimallinen, samanlainen kuin olemme jo nähneet monta kertaa muuallakin. Pitkä sisäänkäyntitunneli, kauniin vihreäksi sammaloitunut päällyssisäänkäynti, ja räjäytetty tykkireikä. Mutta kaikissa näissä pienemmissä standardibunkkerimalleissa ei kuitenkaan ole ollut seinää päähuoneen keskellä, tässä sellainen oli. Samoin kuin aiemmin käymässämme Lindalin bunkkerissa.
 
Suurin osa bunkkerista oli kohtuullisen ehkä, pääsisäänkäynnistäkin olisi päässyt ryömimällä sisään. Sivuhuone ja sisääntulotunneli olivat virheettömiä. Yläsisäänkäynnistä oli taas tiputettu kiviä ja maata, ja tykkipuoli oli puoliksi raunioina.
 
Nelikopterini oli mukana, mutta sade oli liian kova, että olisit halunnut lennättää sitä.
 

Video:

 

Menossa sisään:

Kuvia sisältä:

This blog article is also available in English at Blogspot and TGR. Photos and videos (c) 2017 by Jari Arkko. All rights reserved. Music and sound effects from Apple iMovie. See discussions.apple.com/docs/DOC-4201.
 

jariarkko