Kävellen rinteeseen

Tätä on noloa tunnustaa, mutta en ole koskaan aiemmin kävellyt rinteeseen. Olen kyllä matkustanut lentokoneella, autolla, junalla ja jopa helikopterilla ja hevosella. Mutta en koskaan kävellen, ainakaan koko matkaa. Tänään kuitenkin kävelin Granin rinteeseen kotoa auringonpaisteessa. Lämpöä +12 ja matkaa vain 15 minuuttia. Monot repussa ja sukset repun sivussa kiinni. Mikäs sen mukavampaa. Suosittelen tätä itselleni myös jatkossa! :-)

No, harvalla nyt ehkä on tuota mahdollisuutta. Itselleni se ei aiemmin koskaan ollut mahdollista, rinteet olivat jossain aivan liian kaukana. Mutta olen asunut viimeiset kymmenen vuotta samassa paikassa rinteen lähellä, ja olisin voinut hyvin kävellä rinteeseen aiemminkin. Menin aina autolla! Syitä tietysti löytyy, ja niistä ehkä lasten kuskaaminen rinteeseen on ehkä se vähiten huono. Mutta tänään yllätyin siitä, miten helppoa rinteeseen meno on. Kunhan repussa on riittävästi tilaa monoille, niin monot vain sinne ja sukset kiinni reppuun ja menoksi. Granin mäen etuna on vielä se, että sen yläosaan pääsee helpommin täältä Kauniaisten keskustan suunnasta, ja samalla välttää raskaan ylämäen paluumatkalla. Autolla matka on paljon pidempi, ja en ollut tajunnut kuinka helppoa ja kuntoilun kannalta hyödyllistä käveleminen on. Lähirinteet ♥♥♥

Ai niin: monet meistä luulevat, että talvea ei ollut, tai ainakin, että kevät tuli jo. Granin mäki on kuitenkin auki pitkälle huhtikuuhun (ainakin ekan viikon) ja lumitilanne on vielä erinomainen. Mäkeen siitä!

Kuvat ja videot (c) 2014 Jari Arkko. This blog is also available in English.

jariarkko