Kausi EI ole ohitse

Tosi huonoa lunta

Ylläolevasta kuvasta huolimatta laskukausi ei ole ohitse edes täällä pääkaupunkiseudulla. Grani ja Swinghill olivat vielä tänään auki, ja Grani on vielä auki muutaman illan alkavallakin viikolla! Ja muissa keskuksissa voi aina kiivetä itse ylös. Sääkin on mitä parhain. Ylös, ulos, ylös, ja alas!

Tarkoitukseni oli tehdä sunnuntain kierros suljetuissa hiihtokeskuksissa. Mutta Grani oli vielä auki koko päivän, ja omistajat pyörittivät Nuuksion Swinghillinkin hissiä vielä aamupäivän. Itse ehdin Nuuksioon tosin vasta iltapäivällä, joten Kauniaista lukuunottamatta pääsin haikkailemaan ylös kaikkialla.

Kävin seuraavissa hiihtokeskuksissa:

  • Mankkaan lumenkaatopaikka. Lumitilanne: hyvä, mutta viimeksi satanut 20 cm tuoretta hiekkaa haittaa lumen löytämistä. Ei suositella ykkössuksille. Jääkiipeilymahdollisuuksia kuitenkin alkaa kohta löytyä.

  • Laajalahden pulkkamäki, "Taivari": Lumitilanne: kohtalainen. Veden valtaamien ojien ylitys kiinnostaa erityisesti lapsia ja lapsenmielisiä. Ei hissiä.

  • Grani: Lumitilanne: loistava. Tänä vuonna lasketaan varmaan vielä kesäkuussakin Glacier du Kauniaisella. Hissi tosin menee kiinni alkavan viikon torstaina. Sitä ennen hissi vielä auki arkisin klo 18-20. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

  • Swinghill: Lumitilanne: hieno. Bonuksena hyppyreitä ja muita temppupaikkoja aivan parkkipaikan tason lähellä, joten vaikkapa lautailijoille hyvä paikka. Kiinni, joten hissiliputkin ovat edullisia. Skinnailu parantaa aina kuntoa.

  • Peuramaa: Lumitilanne: hieno. Golfaajat uhkaavat vallata.

Mankkaan lumenkaatopaikka:

Mankkaa 1

Grani:

Grani 2

Grani 1

 

Laajalahden pulkkamäki:

Laajalahti 1

Laajalahti 2

 

Solvalla Swinghill:

Swinghill 1

 

Peuramaa:

Peuramaa 1

Peuramaa 2

Peúramaa 3

Peuramaa 4

Kuvat ja videot (c) 2013 Jari Arkko ja Jarmo Ruuth

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=45472.0

jariarkko