Kesäkuun lumitilanne

Kesäkuun ensimmäinen viikonloppu. Aurinkoista. Hellettä. Mutta jostain pitäisi vielä löytää laskettevaa lunta! Granin rinne kasvaa kuitenkin jo ruohoa. Suuntaan Saharaan, ehkä sieltä löytyisi lunta? Mutta löydän pelkkää hiekkaa. Kunnes onneni kääntyi seuraavassa kohteessa...

Talvikausi oli tänä vuonna ennätyksellisen pitkä, rinteemme oli auki lähes huhtikuun loppuun asti. Olin toivonut, että osa lumesta olisi selvinnyt kesäkuuhun asti, mutta valitettavasti toukokuun viimeiset viikon olivat liian kuumia. Rinteessä ei enää ollut yhtään lunta, ja koko aluetta peitti tuore vihreä ruoho. Eipä silti, ei se estänyt minua laskemasta rinnettä. Mutta olisi kannattanut tulla hieman aiemmin. Tuore ruoho luistaa nimittäin huonosti. Edellisen vuoden kuollut, kuiva ruohikko sen sijaan olisi luistanut ihan mukavasti.

Lasten mukaan lunta kannattaisi etsiä Saharasta. Niinpä suuntaan seuraavaksi sinne. Ei siis Afrikkaan, vaan Kauniaisten Saharan pallokentälle. Mutta valitettavasti talven aikana kertyneet lumikasat olivat täältäkin jo sulaneet pois, vaikka ne olivat vielä pari viikkoa sitten olleet isoja. Mikä nyt neuvoksi? Tiedän, että jos matkustaisin maailman ääriin, sieltä löytyisi varmasti lunta vaikka mihin harrastuksiin. Kuten nyt vaikka Espoosta, mutta en nyt halua mennä niin kauaksi.

Kokeilen seuraavaksi Kauniaisten lumenkaatopaikkaa. Tulos on jo hieman parempi, sillä siellä on vielä lunta. Kasoja on kuitenkin vain pari, ja lunta peittävät sora ja roskat. En tällä kertaa viitsi kokeilla hiihtoa täällä, vaan jatkan etsintää.

Viimeinen toivoni on jäähalli. Ja sieltä löytyykin vihdoin puhdasta, valkoista lunta, vaikka lämpötila onkin 25 astetta ja aurinko paistaa suoraan kasaan. Jään kunnostus tuottaa kuitenkin jatkuvasti pienen määrän lunta. Pääsen siis laskemaan, saan melkein puoli käännöstä tehtyä tuossa pienessä kasassa. Taas uusi viikonloppu takana ja uusi hiihtopaikka löydetty!

Kuvat ja video (c) 2013 Jari Arkko. This article is also available in English.


jariarkko