Keski-Maa

Masennus, subst. Kun olet matkustanut maailman ääriin lumen perässä, mutta sitä ei löydykään, ja hukkaat vielä suksesi. Harkitset vakavasti heli-pyöräilyä, mutta päädytkin laskemaan pyllymäkeä kuvitteellisessa maailmassa. 

Ensimmäisenä päivä luulimme, että maan alla unohtaisimme lumen puutteen. Se toimikin hetken. Toisena päivänä tulin levottomaksi. Yritin keksiä seikkailua, joka tyydyttäisi adrenealiinin tarpeeni. Soitin heli-pyöräilypalveluun, mutta valitettavasti sää oli huono paitsi hiihtäjille niin myös helikoptereillekin. Olin niin epätoivoinen, että olisin voinut tilata heli-hiking menopaluulipun, jos sellainen olisi ollut olemassa.

(Todellakin, heli-pyöräily. En tiennyt, että helikoptereita käytetään myös muihin harrastuksiin kuin hiihtämiseen. Mutta täällä kaikki tuntui olevan mahdollista. Helisika - tämä todellakin oli yrityksen nimi - tarjosi pyöräilyn lisäksi myös heli-kalastusta. Toivon todella, ettei kukaan tarjoa tuota haikkailuversiota.)

Mutta vähitellen ymmärsin, että tarvitsin vain uuden harrastuksen. Lähikaupassa ei myyty suksia, edes minisuksia, mutta siellä myytiin liukureita. Liukuri! Ryhdynkin kiertämään maailmaa ja laskemaan pyllymäkeä kaikissa mahdollisissa paikoissa. Liukuri mahtuu reppuun ja sen voi ottaa käsimatkatavaraksi. Eikä se paina mitään verrattuna suksipussiin. Punaisessa liukurissani on suositusiäksi mainittu nollasta kolmeen, mikä vastaa hyvin henkistä tasoani :-)

Ja kaiken lisäksi olimme vielä varsin lähellä Keski-Maata, joten suuntasimme kohti Kontua ja kiipesimme Repunpään kukkulan huipulle. Eikä sitten muuta kuin liukuri alle ja lasku alas sateen liukastamassa ruohikossa. Uusi harrastus, uusi maa!

Ja laskun jälkeen on parasta siirtyä after-pyllymäkeen. Parhaimman mahdollisuuden siihen Konnussa tarjoaa Vihreä Lohikäärme -majatalo. Et löydä mistään niin ruskeaa olutta!

Matkalla kohti Keski-Maata törmäsimme myös Raukawan mielenkiintoisiin putouksin. Niiden äärellä on myös verenpunainen järvi:

Kuvat ja video (c) 2014 Jari Arkko, Olli Arkko, ja Tero Kivinen. This blog is also available in English.

jariarkko