Kirkkokierros

Kallion puuteria

Monet käyvät kirkossa jouluna. Olin myöhässä jouluillalliselta. Mutta en niin myöhässä, ettenkö ehtisi pistäytyä kirkossa hiljentymässä. Ja hiihtämässä pari siivua, kravatti kaulassa.

Tuomiokirkko

Kävin Helsingin Tuomiokirkossa ja Kallion Kirkossa.

Tuomiokirkon portaat ovat aina olleet lasten ja lumilautailijoiden suosiossa talvisin. Vaikka lunta onkin viime viikkoina tullut paljon, osa portaiden reunoista oli kuitenkin vielä lumen pinnassa. Joten olin tyytyväinen, että olin ottanut vanhat sukseni mukaan. Portaat ja rinne ovat jyrkkiä, ja päättyvät kapealle jalkakäytävälle tien viereen. Vaikka paikalla onkin lähes aina muutama turisti ja lapsia leikkimässä, on portaissa laskettaessa oltava kuitenkin varovainen, ettei päädy tielle asti.

Tuomiokirkon portaat

Kallion Kirkko

Jos Tuomiokirkon portaissa pitää olla varovainen, niin Kalliossa on syytä olla henkivakuutus. "Laskettavissa oleva" rinne kirkon vieressä on Siltasaarenkatu, katu joka johtaa mäellä seisovasta kirkosta suoraan alaspäin ja vie keskustaan asti. Kirkon lähellä tie ei ole kovin vilkas, mutta tie kuitenkin. Autoja saattaa tulla hetkenä minä hyvänsä. Helsingin kaupungin lumenpuhdistusorganisaatio on varsin hiihtäjäystävällinen, lumi ei tunnu siirtyvän kaupungista mihinkään ennen kesää. Mutta katu ei silti ole paras mahdollinen laskuja varten, sillä pienikin määrä liikennettä pilaa helposti hyvän puuterikadun. Toivonkin, että pääsisin laskemaan Siltasaarenkadun joskus lumisateen jälkeen aamuyöstä, ennen autoilijoiden heräämistä.

Autojen keskellä

Kallio on muuten hauska paikka laskea. Ihmiset ovat ehkä vähän rennompia kuin muualla, ja after-ski baarit ovat aivan kadun vieressä. Kun hiihdin katua, porraskäytävästä tuli mummo, joka huudahti "joulupukki!".

Jalkakäytävällä

Se tavallinen varoitus!

Ja lapset, tätä ei sitten kannata yrittää kotona. Tiellä hiihtäminen tai pulkkaileminen on hengenvaarallista kaikkialla, ja erityisen vaarallista Helsingissä. Nämä jutut kannattaa jättää hulluille tai ammattilaisille. Tai hulluille ammattilaisille.

Kuvat ja videot (c) 2012 Jari ja Olli Arkko

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=43341.0

jariarkko