Linnunkakkaa vai lunta?

Hiihtokeskuksen webbikamerassa näkyy muutama valkoinen piste. "Se on linnunkakkaa linssissä", toteaa ystaväni Leslie. Virginian osavaltion asukkaana hän tuntee paikalliset olosuhteet. Ja on toukokuu. Mutta minusta se voisi olla myös lunta, eikä minulla ole muuta tekemistä näin lauantai-aamuna, viikon kokouksen ovat ohitse ja lento Eurooppaan lähtee vasta illalla. Päätän lähteä katsomaan pääsisinkö laskemaan ensimmäisen laskuni tässä osavaltiossa.

Ajomatka Wintergreenin hiihtokeskukseen ja takaisin kesti kuusi tuntia, mutta se oli sen arvoinen. Valkoinen läiskä oli muutaman kymmenen neliön alue lunta. (Tai erittäin kylmää linnunkakkaa.) Kahden sekunnin lasku alas ja sitten kohti lentokenttää! Täytyy kyllä myöntää, että tällä kertaa laskemiseen ja matkustamiseen käytettyjen aikojen suhde oli aika huono. (Eipä silti, ovat ne joskus aiemminkin olleet huonoja, kuten sillä kahden minuutin Himalajan keikalla.)

Keräsin siis Virginian osavaltion. Osavaltio numero 17 Pohjois Amerikassa...

Virginian osavaltiossa ei ole varsinaisia vuoria, eikä sen ilmasto olen kovin kylmä. Talvisin on lunta, mutta laskettelumahdollisuudet ovat varsin rajalliset. Wintergreenin keskus vaikutti kuitenkin hauskalta. Alueella on paljon majoitusta, golf- ja hiihtomahdollisuudet, ravintoloita ja muita palveluita. Mutta ennen kaikkea se on varsin kauniissa ympäristössä, metsäisten kukkuloiden keskellä. Virginian maaseutu ylipäätänsä on tavattoman hieno toukokuussa, puiden esiintyessä kaikissa mahdollisissa vihreän sävyissä.

Hiihtokeskus on noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Washington DC:stä.

Kuvat ja videot (c) 2013 Jari Arkko. This blog is also available in English.


jariarkko