Lumilaudalla Raisiossa

Pikkukuva

Vuokatti, Flagstaff ja Raisio: kolme viimeisintä sunnuntaitani. Olen selvästikin matkalla maailman tärkeimmissä kaupungeissa. Ja ilma on harmaa, sataa, lumi on raskasta ja märkää ja maisema tasainen. Eikä Raision teollisuusalue tule saamaan mitään kauneuspalkintoja vähään aikaan.

Mutta ei tässä silti kannata masentua. Vaan etsiä jotain hauskaa tekemistä lumen kanssa. Pienen etsinnän jälkeen tehtaan takaa löytyy pieni mäki ja metsä. Kiipeän ylös ja lautailen alas.

Todellakin, lautailen. Aloitin lautailun viime viikolla, valmistautuakseni tulevaan seikkailuun, jossa lauta toimisi paremmin kuin sukset. Nyt takanani on jo melkein kolme tuntia laudalla. Riittävästi, jotta voin lautailla tiheissä kuusikoissa? Varmasti, sillä puusta tarraamalla voi helposti korjata ne puutteet, joita tekniikassani vielä on käännösten tekemisessä. (Eli se, etten saa käännöksiä tehtyä.)

Raision kukkulan päällä:

Ensimmäiset lumilautajälkeni puuterissa, viime viikolta Kauniaisista:

Mutta sitten saan hurjan idean. Turku, viereinen megakaupunki. Löydän sieltä erinomaisen kukkulan, Samppalinnan vuoren. Aivan Aurajoen vieressä, keskustassa! Tämä on oikeasti hieno paikka hiihtämiseen tai lautailuun. Riittävän jyrkkä, sopivasti puita. Hienot näköalat.

Päädynkö Aurajokeen:

Mutta vakavasti puhuen. Jos seuraat tätä blogia, saatat ehkä luulla, että etsin noita kaikki mielenkiintoisia laskettelupaikkoja. Mutta en oikeastaan tee niin. Päädyn niihin muista syistä. Viime viikolla se oli työmatka, uuden työn vuoksi. Tänä viikonloppuna olimme perheen kanssa muumimaassa. Ja usein olen kotona. Filosofiani on löytää kustakin tilanteesta ne parhaat mahdollisuudet. Vaikka olisikin harmaa päivä, tai aivan liian tuttu paikka. Aina löytyy jotain mielenkiintoista, jopa kaikkein kolutuimmista kolkista. Viime vuonna kävin samalla muumimaan retkellä, ja löysin presidentin kalliot, extreme-laskettelua parhaimmillaan. Muumimaan saaresta! (Blogiartikkeli kannattaa lukea, se löytyy täältä. Ja muumimaa on muuten vielä auki ensi sunnuntaihin asti, näin hiihtoloman kunniaksi. And kids, don't try this at home. Eli se muumimaajuttu on sitten vain hulluille tai asiantuntijoille, tai hulluille asiantuntijoille.) Ja tänä vuonna oli sitten Raision ja Turun vuoro, koska muumimaa oli jo hiihdetty.

Saatan toki ajaa pitkänkin matkan, tai jopa lentää päästäkseni kokeilemaan jotain. Mutta uskon silti, että kannattaa löytää tämänhetkisestä ympäristöstä se juttu, joka kiinnostaa. Katso ympärillesi. Olisiko lähellä jotain, jota voisit kokeilla huomenna?

Turussa ollaan muuten kohteliaita:

Jos sekä Turusta että Raisiosta löytyy laskettavaa, niin sitä löytyy varmasti mistä tahansa muustakin kaupungista. Eikä niitä laskuja varten tarvitse odottaa sitä suurta ja kallista hiihtomatkaa. Suomi on täynnä kukkuloita, metsiä ja lunta. On yllättävää, etteivät ihmiset käytä niitä enemmän hyväkseen. Otetaanpa nyt vaikka se Samppalinnan vuori. Tein sille ensimmäiset jäljet. Ja Turussa on sentään melkein 200 000 asukasta. Turun asukkaat: teidän täytyy liittyä mukaan etsintään. Eeppistä lunta voi löytyä suoraan kaupunkinne keskustasta.

Muumitalon hiihtoa:

Kuvat ja videot (c) 2012-2013 Jari Arkko

http://4.bp.blogspot.com/-wTKZzpdmAgs/USFMv74RuSI/AAAAAAAALss/8XPMARt23k...

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=44450.0

jariarkko