Matinkylä

Minisuksilla Matinkylässä

Kesän ensimmäinen hiihtokokemukseni tuli eilen Matinkylästä, Espoosta. Paikka tunnetaan ehkä paremmin kauppakeskus Isosta Omenasta tai korkeista kerrostaloista kuin laskettelumahdollisuuksistaan. Matinkylässä sijaitsee kuitenkin myös vähemmän tunnettu, mutta vaarallinen vuori, M2. Tuon vuoren jyrkät rinteet hohtavat valkoisena myös keskellä kesää. M2 vuoren huippu kohoaa peräti kahden jalan korkeuteen ympäröivän tasangon yläpuolelle. Harva laskija tai edes kiipeilijä on uskaltanut yrittää vuoren valloitusta.

Vauhtia ja roiskeita

No, todellisuudessa kaikki luonnonlumi oli jo kaikonnut niin Matinkylästä kuin muualtakin. Matinkylässä on kuitenkin jäähalli. Olin etsinyt kesällä auki olevaa jäähallia, ja Matinkylän harjoitusjäähalli oli edelleen auki. Jään hoitotoimenpiteet tuottavat sivutuotteenaan lunta, joka halleista yleensä kipataan johonkin takapihalle. Niin nytkin: hallin pohjoisseinän takaa löytyi lumikasa, vaikka lämpöä oli +25 ja aurinko paistoi!

M2

Oli siis aika ottaa minisukset käyttöön ja vallata tämä "M2" kasa! Olisin toki ottanut mieluiten oikeat sukset, mutta näin pienellä lumikasalla minisukset ovat ehkä sopivammat. Minisuksien ongelma on se, että tasapainon pitäminen on todella vaikeaa, ainakin minulle. Mutta minisukset helpottivat tässä tapauksessa rinteeseen pääsyä. Olimme nimittäin liikenteessä polkupyörillä, ja minisuksia on helpompi kuljettaa pyörällä. Vaikka itse laskeminen ei tällä kertaa paljoa kuntoa kohottanut, niin parinkymmenen kilometrin pyörälenkki Matinkylään teki hyvää.

Pyörä ja sukset

Tärkeät tiedot

Hissiliput 0 €. Paikalla on myös paljon muuta hauskaa, lasten leikkikenttä, skeittiparkki, huoltoasema. Ja tietenkin luistinrata ja kauppakeskus! Ja jos tulet pyörällä, kannattaa tarkistaa paikallisen liikenteen esteen eli Länsiväylän pyöräreitit. Tuosta moottoritiestä ei nimittäin pääse Matinkylän kohdalla yli tai ali kuin harvoista paikoista.

Lasku

Kuvat (c) 2012 Jari Arkko ja Jarmo Ruuth

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40930.0

jariarkko