Playdoci

 
Kun kasvan isoksi, haluaisin olla puutarhuri. Kasvien kastelu on niin rentouttavaa. Tai rinnevalvoja joka ruiskuttaa lunta. Ja kotona olisi kiva olla sähkö-, Internet-, ja keskuspölynimuripistokkeiden lisäksi myös pistoke lumiruiskulle.
 
Playdocin työntekijöillä Soulissa on unelmatyö :-)
 
Ja Playdoci on myös keksinyt muutenkin voittoisan idean: kaikkien muiden ulko- ja sisähiihtokeskusten ongelma on se, että niissä on usein kylmää. En ole fyysikko, mutta tämä liittyy kai jotenkin lumen satamiseen tai tekemiseen tarvittavaan kylmyyteen.
 
Mutta tylsää se on joka tapauksessa, ei tuollaista palelemista voi keneltäkään vaatia. Ja Playdocissa ei tarvitsekaan. Jos lumentekokoneen laittaa piiloon kellariin ja ruiskuttaa vain lopputuloksen rinteille, niin hiihtohallin ei tarvitse olla mitenkään erityisen kylmä. Riittää, että lumi ei ihan heti sula. Supermarketin kalatiskillä on jäätä, mutta marketin lämpötila on silti ihan siedettävä. Sama periaate toimii myös Playdocissa.
 
Missä on kavereiden Nobel palkinto, tämähän on loistava keksintö!
 
Hiihtohallissa voi nyt sitten pitää myös konsertteja, juhlia, lämpimiä muovi-igluja. Ja tyyliin tietysti kuuluu myös katosta roikkuvat diskopallot. Mikä ettei!
 
Eikä Playdoci ole vain tämä hiihtohalli, vaan tuhat muutakin ajanviihdettä lapsille ja lapsenmielisille: ajettavia robotteja, lennätettäviä nelikoptereita, vesipuisto, pallomeri, virtuaalitodellisuuspelejä, jne jne.
 
Playdoci löytyy Soulin ja Incheonin lentokentän välistä. Teorissa puolen tunnin matkan päässä Soulista, mutta käytännössä liikenne on lähes aina niin ruuhkaista että matkaan on syytä varata tunti. (Tullessani pois täältä minulla oli vaikeuksia löytää taksia. Mutta tyypilliseen tapaansa paikalliset ovat varsin ystävällisiä. Nytkin sain heti apua taksin tilaamiseen, paikallisella sovelluksella se onnistui hieman helpommin kuin kadunvarressa odottelemalla.)
 
Suosittelen Soulin käyjille!
 
 
 
 
 
 
 
 
Kuvat ja videot (c) 2016 Jari Arkko. This blog is also available in English at Blogspot and TGR.

 

jariarkko