Pyöräilevä turisti

Helleaalto. Yhdeksän päivän työviikko, ja vain kaksi tuntia vapaa-aikaa. Kesä. Berliini. Lunta ei taida löytyä tällä viikolla, mutta onneksi minulla on varaurheilulaji: pyöräily.

Käytin nuo kaksi tuntia pyöräretkeen kaupungin läpi. Berliinissä on helppo liikkua pyörällä, ja nähtävää riittää. Olen ollut täällä useammankin kerran, mutta jostain syystä näin muurin nyt ensi kertaa.

Mutta Berliinin kokemuksista hieman yleisempään asiaan: polkupyörä on erinomainen väline kaupunkilomailijalle. Monet turistit eivät tule ajatelleeksi polkupyörällä liikkumista, mutta se on monessa kaupungissa helppoa. Pyöriä saa vuokrattua hotellista, kaupunkien citypyöräjärjestelmistä tai kaupallisista palveluliikkeistä. Berliinin pyöräni vuokrasin hotellista 20 €:lla, mutta käypä päivävuokra kaupungin pyöräliikkeissä tuntui olevan 10 €.

Ja pyöräily on hauskaa! Autolla ajo on tuskaa tutussakin kaupungissa, puhumattakaan vieraista suurkaupungeista. Bussit ja metrot ovat ruuhkaisia. Taksit ovat usein kalliita tai sitten niitä on vaikea saada. Eikä missään näistä metallilaatikoista ole mukava viettää aikaa. Pyörällä voi mennä mihin vain, tuntea kaupungin tuoksut, kokea sää, nähdä puistot... ja samalla kuntoilla ja säästää kaupungin ilmaa lisäsaasteilta.

Berliinissä on paljon pyöräreittejä, mm. Spree-joen varrella tai Tiergartenissa. Oma reittini vei minut vierailemaan joelle, Brandenburgin portille ja erittäin mielenkiintoiseen East Side Galleryyn. Osa pyöräreiteistä on varsinaisia pyöräilijöille varattuja teitä ja osalla taas liikutaan jalankulkijoiden seassa. Turistipyöräilyyn molemmat käyvät hyvin, mutta kaupunkireitit eivät täälläkään sovi nopeavauhtiseen urheilupyöräilyyn. Mutta rauhallinen ja hidastempoinen tyyli sopii parhaiten kaupunkipyöräilyyn kaikkialla. Esimerkiksi Pariisissa on kattava pyöräilyreittiverkosto, mutta osa reitistä on kaupungin kapeilla ja ruuhkaisilla kaduilla, ilman erillisiä pyöräkaistoja. Jaettu bussi/pyöräkaista vaatii tarkkaavaisuutta! Pariisissa on tosin erinomainen citypyörien vuokrausjärjestelmä, pyöriä on saatavilla miltei jokaisesta kadunkulmasta. Ja päivävuokrakaan ei päätä huimaa, alle 2 €. (Blogissani on aiemmin ollut erillinen tarina Pariisin pyöräseikkailuista.)

New Yorkissa taas pyöräilyskene jakaantuu kahteen hyvin erilaiseen osaan: kaupungin kaduilla voi pyöräillä, mutta sitä ei oikein voi suositella muille kuin extreme-urheilijoille. Keskuspuisto on taas helppo paikka kuntolenkkiin pyörällä. Mutta oma suosikkini on Hudson-joen ranta: Turvallisia ja mielenkiintoisia pyöräreittejä riittää Manhattanin eteläkärjestä aivan pohjoiseen saaakka. Ja matkan varrelta löytyy paljon turistinähtävyyksiä, vaikkapa Battery Park, WTC-alue tai Intrepid Sea, Air & Space museo. Edestakainen lenkki Battery Parkista pohjoisen Inwood Hill Parkkiin on noin 50 kilometriä! Joten pidemmätkin lenkit ovat mahdollisia. Pyöräkarttoja Manhattanille löytyy täältä.

Peking on myös mielenkiintoinen pyöräilykaupunki, joskin melko laaja alueeltaan. Ja huono ilmanlaatu tekee urheilun usein hankalaksi. Mutta silti, paras tapa kiertää keskustan nähtävyyksiä on mielestäni ohjattu pyöräretki vaikkapa Tianamenin aukiolle ja lähellä olevalle Beihain järvelle ja kauppakaduille. Ihan perheen pienimmille ei tätä retkeä voi kuitenkaan suositella, liikenne on aika hurjaa.

 

 

After-biking

Berliinin pyöräilyn jälkeen paras tapa rentoutua on vierailla yhdessä kaupungin monista Biergarteneista. Itse kävin Cafe am Neuen Seessä, ulkoilmakahvilassa ja olutpaikassa lähellä Neuen Seen järvi- ja puistoaluetta. Ehkä hämmästyttävin piirre Saksan Biergarteneissa on se, että ne ovat niin suuria ja niin täynnä asiakkaita. 

Kuvat (c) 2013 Jari Arkko

jariarkko