Serious Sports

 

Pyhtää, Suomi. Laskuvarjohyppysimulaattori. Surffisimulaattori. Yllättävää, ja yllättävän hauskaa!

Sirius Sport simulaattorikeskus avattiin vuonna 2013 ja se on moderni ja helppo tapa kokeilla näitä ehkä suomalaisille ei niin tuttuja lajeja. Olin itse aiemmin käynyt kerran muualla laskuvarjohyppysimulaattorissa, mutta en koskaan surffisimulaattorissa.

Laskuvarjohyppy -- ainakin simulaattorissa -- tuntuu kovin vaikealta aluksi. On vaikeaa tasapainoilla käsien ja jalkojen kanssa niin, että pysyy sopivassa lentoasennossa. Onneksi simulaattoreissa on aloittelijoille mukana opas, joka näyttää käsimerkein, miten asentoa tulee muuttaa, ja pitää aluksi kiinni, niin että tasapaino säilyy. Tällä toisellakin kerralla tämä oli minulle tarpeen, ja varsinkin se oli tarpeen Ollin ja Jannen kanssa, jotka olivat ensimmäistä kertaa kokeilemassa.

Me kaikki jäimme hieman haikalemaan lisäkokemusta asiassa, ja todella hauskaahan lentäminen on! Sirius sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Surffaus täällä on kohtuullisen edullista, 25€ per henkilö per tunti, ryhmän osana. Mutta ainakin meidän ryhmässä kaikki saivat riittävästi aikaa surffailuun sekä riittävästi kaatumisia. Tunti riitti surffauskokemukseen hyvin. Lentäminen on kuitenkin kalliimpaa, aloittelijoille 2 minuuttia maksaa 60€. Ryhmässä ja jatkokursseilla hinnat tuosta hieman putoavat. Halpaa se ei ole, mutta surffikaatumisten ja laskuvarjohyppäämisen hieman selkää rasittavassa asennossa yksi minuutti lentoa ja tunti surffausta oli minulle hyvä päiväannos. Mutta jos olisin ollut ensi kertaa kokeilemassa lentämistä, siihen olisi tarvittu varmasti useampi minuutti.

Tänne pitää joskus tulla uudestaan, ja pidempien varausten kanssa. Paikka on myös varmasti hauska yritysten tiimipäiville ja vaikkapa lastenjuhliin.

Surffisimulaattori oli minulle täysin uusi kokemus. En edes oikein osannut kuvitella, millainen laite se simulaattori olisi. Allas ja jokin aaltogeneraattori??? Käytännössä se oli kuitenkin yksinkertainen ja helppo. Voimakkaat vesisuihkut suunnataan aalloksi muotoillun pinnan suuntaisesti. Aallon huipulla pintaa loivenee ja vesi katoaa ritilöihin. Pinta on pehmeä, joten siihen on mukava kaatua, ja kaatumisen jälkeen vesisuihkujen voima heittää surffaajan ylös ritilöiden päälle, josta voi sitten kävellä takaisin. Ensitutinoiden jälkeen surffailu sujui kohtuullisesti, ja selkeästi helpommin kuin luonnonaalloilla. Suosittelen!

 

Kuvat ja videot (c) 2016 Jari Arkko ja Olli Arkko. This blog is also available in English from Blogspot and TGR.

jariarkko