Skiareál Klínovec

Vaikka olinkin jo hiihtänyt Tsekeissä, kun nyt olin siellä uudemman kerran kokouksen vuoksi keväällä, pakkohan mun oli käydä katsomassa toistakin hiihtokeskusta kahdeksan päivän massiivisen kokousputken jälkeen. Ja löysinkin Skiareál Klínovecin!
 
Klínovec on keskikokoinen hiihtokeskus joka pyöri vielä mukavasti maaliskuun viimeisenä päivänä. Keskus on aivan Saksan ja Tsekkien rajalla, itse asiassa paikalla on myöskin saksalainen hiihtokeskus, vaikka itse rinteet eivät sentään ylitä rajaa. Keskus on helppo saavuttaa Prahasta, 134 km ja puolentoista tunnin ajomatkan päässä. Hauskaa oli, aurinko ja mukavia keltaisia kuplatuolihissejä.
 
Paikalla voi parkeerata joko alas (useammalla eri puolelle) tai vuoren huipulle. Lippuja tosin myydään vain alahisseillä, samoin siellä on enemmän ravintoloita yms. palveluja. 
 
Rinteet ovat yleisesti ottaen helppoja, mutta pisin rinne, numero 1, Jáchymovská, on kaikkein jyrkin, pisin, ja kiinnostavin. Se mutkittelee huipulta metsän läpi kohti laaksoa (ks. kartta).
 
Video:
 
 
Lisää hissikuvia:

Rinteitä:

Torni huipulla:

This article has also appeared in English in TGR and Blogspot. Kaikki Planetskierin tarinathan löytyy tietysti Relaasta, TGR:stä ja Planetskier.net:stä! Kuvat, video ja teksti (c) 2019 Jari Arkko. Kaikki oikeudet pidetään.

jariarkko