Sukset narikkaan

"Voiko sukset jättää narikkaan? Voi, otetaanhan me pesäpallomailojakin." Olen juhlapuvussa, matkalla Zachin synttäribileisiin Sotkamon yössä. Jaloissani on kuitenkin monot ja sukset... olihan matka hotellilta keskustan baariin alamäkeä!
 
Bileiden jatkot olivat Kantiksessa, kaikkien kantabaarien äidissä. (Tai kuten Zach vahingossa sanoi, kaikkien äitien kantabaarissa :-) )
 
Mutta vietin Sotkamossa ja sen ympäristössä kaikenkaikkiaan 36 tuntia. Onnistuin juhlan lisäksi seuraamaan paikallista opas Vuokatin metsähiihtoreiteille. Mutta laskettuamme metsän läpi jonkin aikaa, oppaani huusi, ettemme ikinä löytäisi takaisin. Ehkä tämä liittyi jotenkin siihen, ettei hän ollut koskaan käynyt metsässä hiihtämässä, tai että oli vasta yhdeksänvuotias. Mutta kaikesta huolimatta löysimme helposti takaisin rinteille.
 
Vuokatin Perskatti-rinteen oikeasta reunasta pääsee helposti pitkälle metsäreitille, joka palaa takaisin rinteelle alempana, hieman ennen hissejä (kartta). Oppaani antoi myös neuvon "Go to Ripa's or go home", ja niinpä kävimmekin tauolla Ripa's kahvilassa rinteiden huipun lähellä.
 
Ajoin myös tunnin verran Paljakan rinteisiin, ja vaikka siellä olikin vain muutama muu laskettelija, löysin Suomen oloissa hämmästyttävän hauskoja harvoja mutta jyrkkiä metsärinteitä, uuden pehmeän lumen peitossa. Nämä metsät löytää Hiidenrinteen ja Kuru 1 rinteiden läheltä (kartta). Sääli, ettei tämä keskus ole tunnetumpi. Sieltä löytyy laskettelun lisäksi myös monta muuta hauskaa aktiviteettia, vaikkapa moottorikelkkojen vuokrausta. Paikalla on myös moderni hotelli-viihdekompleksi, jossa en tosin ehtinyt käydä. Ehkä tänne pitäisi tulla uudestaan?
 
Matkalla takaisin lentokentälle minulla oli vielä vartti ylimääräistä aikaa, joten pysähdyin Kajaani cityn omassa pikkukeskuksessa, Vimpelinvaarassa. Olin ainoa asiakas tässä pienessä mutta hauskassa keskuksessa. Uutta luntakin oli melkein sentti. Paikalla on yksi hissi ja kaksi rinnettä, loiva laskurinne ja jyrkempi lumilautaparkkirinne. Vimpelinvaarasta löytyy myös pikkuinen kahvilamaja, ja jossain lähistöllä näytti olevan vielä hyppyrimäkikin.
 
Tuottelias vierailu? Mottona monta kärpästä samalla kertaa. Jos kerran reissuun lähdetään, niin kaikki mahdollinen pitää kokea!
 

Paljakan auringonlaskuja laseissa ja ilman laseja:

 

Vimpelinvaara:

Ripa's:

Kuvat ja videot (c) 2017 Jari Arkko. This blog is also available in English from Blogspot and TGR.

jariarkko