Takaisin Graniin

Huippu

Hiihtokautemme Granissa alkoi torstaina, eli siis vielä marraskuun puolella. Ensimmäisessä laskussame oli ehkä enemmän ruohoa ja kiviä kuin lunta, mutta seuraavana päivänä pääsimme jo tekemään muutaman käännöksen puuterissakin. Ylös kiipesimme tietenkin itse, lumitykkien tuiskujen läpi. Toisena päivänä lumitykit olivat jo ehtineet tehdä sen verran töitä, että syvässä lumessa kahlaaminen oli raskasta.

Mutta se oli hieno kokemus. Monet ulkoilijat eivät pidä huonosta säästä. Minä taas lähden ulos usein juuri myrskyssä, huonossa näkyvyydessä tai öisin. Kunhan turvallisuudesta ja vaatteista on huolehdittu asianmukaisesti, nämä seikkailut ovat usein antoisampia kuin auringonpaisteessa retkeily. Ja ne näkymät! Toivottavasti tämän blogiartikkelin kuvat antavat jonkun käsityksen kauniista näköaloista huonossa säässä. Vaikka huonoa säätä tulikin tällä kertaa sekä taivaalta että lumitykeistä!

Kiipeäminen

Katso video "tämä on parasta hiihtoa Kauniaisissa, tänään":

 

Tämä artikkeli on jatkoa edelliselle tarinalle Granin vuodenajoista. Tämän vuoden ensimmäinen laskija oli Janne. Janne laski myös keväällä viimeisenä, ellei sitä minisuksilla tehtyä kesälaskuani puhtaalla ruoholla oteta huomioon.

Vuoden ensimmäinen lasku

Emme muuten olleet rinteessä yksin. Jo perjantaina paikalle oli saapunut kaksi pulkkailijaa. Tänään sunnuntaina paikalla oli peräti kuusitoista lumilautailijaa, laskettelijaa ja pulkkailijaa. Ja osa lumilautailijoista rakensi jo reiliä. Ja tämä siis suljetussa rinteessä, myöhään illalla, pimeässä, kolmentoista asteen pakkasessa. Mäessä on tosin valot päällä läpi yön, lumitykkien jauhaessa vuorokauden ympäri. Huhun mukaan mäki avattaisiin joulukuun puolivälissä. Sääennuste näyttää toistaiseksi hyvältä, toivotaan että tämä lumipeite jää pysyväksi!

Ja vielä vakiovaroitus. Kaikki hiihtäminen rinteiden ulkopuolella, suljetuissa rinteissä, pimeässä, ja huonolla lumipeitteellä on oikeasti vaarallista. Ja usein kiellettyä. Olkaa ihmisiksi. And kids, don't try this at home!

Puuteria ja otsalamppuja

Näkymä rinteeseen

Huippu

Puuterikäännökset

Valokuvaus ja lumitykit

Jäätynyttä ruohoa

Lumitykki

Kiipeämistä

Kuvat ja videot (c) 2012 Jari Arkko ja Jarmo Ruuth

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=42972.0

jariarkko