Zoetermeer

Ilta

Minua alkaa kyllästyttää. Laskettelumäessä. Sain kahdeksan tunnin hissilipun ja illallisen uskomattoman halvalla. Mutta illallisaikaan on vielä monta tuntia, ja mäki on pieni, todella pieni. Ja siinä on liikaa aloittelijoita.

Kunnes sitten näin sen. Tunnelin ja kyltin "Doorgang naar piste 3". Olin laskenut aloittelijoiden mäessä, enkä huomannut päärinnettä. Noloa. Hiihdän tunnelista läpi, ja löydän toiselta puolelta kunnon rinteen, jossa pääsee laskemaan vapaasti.

Amsterdam, what a nice place to go skiing! from The Planetskier on Vimeo.

Aloittelijoiden rinne

Tunneli

Snowworld

Snowworld on sisälaskettelumäki Zoetermeerissä, 60 kilometrin päässä Amsterdamista. Keskuksessa on aloittelijoiden rinne "Jungfrau", snoukkaparkki "Eiger Slope" ja päärinne "Wallis". Päärinne on 210 metriä pitkä, sisärinteeksi mukavalla 20% kaltevuudella. Päärinteessä ei ole juuri hyppyreitä tai muita lisähauskuuksia, mutta se on riittävä paikallisille kisaajille ja minäkin viihdyn siinä helposti muutaman tunnin.

Päärinteen laskeminen kestää noin 15 sekuntia. Käännökset eivät ole välttämättömiä.

Päärinne

Snoukkaparkki

After-Ski

Snowworld myy pakettitarjousta, johon sisältyy sekä laskettelu että ruokailu. Paketin illallinen tarjotaan sveitsiläistyyppisessä ravintolassa. Itse pääruoka tosin koostui ei ehkä niin sveitsiläisteeman mukaisista grillin antimista. Salaattipöytä oli kuitenkin erinomainen.

Mutta hauskin osa iltaa oli kuitenkin Bierstube, paikallinen after-ski baari. Oikea bändi soittamassa. Toistan, oikea bändi soittamassa feikkihiihtokeskuksessa! Perjantai-iltana paikka oli täynnä ihmisiä. Suosittelen!

Laulaja

Bändi

Yksityiskohdat

Kahden tunnin hissilippu olisi maksanut 32€, joten kahdeksan tunnin lippu ja illallinen 29€ tuntui melko hyvältä tarjoukselta. Snowworldilla on myös muita tarjouksia, esimerkiksi 78€ mukaanlukien myös hotellimajoitus.

Sisäänkäynti

Tarjous

Johtopäätös

Vaikka päärinne on hieman yksinkertainen, löytyy muista rinteistä kuitenkin kivasti vaihtelua. Rinteissä viihtyy kyllä muutaman tunnin, jopa ratalaskun harjoittelu onnistuu täällä. Mutta hienointa Snowworldissa on kuitenkin kokonaisuus. Live-bändi sisähiihtokeskuksessa on aivan ennenkuulumatonta! Olen kiertänyt maailman sisähiihtokeskuksia jo useamman vuoden, eikä näin hyvää after-ski:tä ole tullut vielä vastaan muualla. Suosittelen!

Hevonen

Hissikoppi

Tunneli

Hiihtokeskus ja krematorio samalla käynnillä

Kuvat ja videot (c) 2012 by Jari Arkko

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=42685.0

jariarkko