Pari reissua tuli nyt syksyllä heitettyä, molemmat ennestään täysin tuntemattomiin kansallispuistoihin. Koska molempiin osui suota ja ruskavärejä, niin sain hyvän syyn niputtaa ne yhden blogipostauksen alle!

 

Moni Relaan lukija varmasti osallistuikin syyskuussa Suomen Ladun Nuku yö ulkona -haasteeseen. Näin tein myös itse suuntaamalla 17.9. junalla Kymiin ja sieltä polkupyörällä Valkmusan kansallispuistoon. Metsähallitus kertoo, että ”Valkmusa on Kymenlaakson harvojen tuntema aarre, jossa koskematon suo kutsuu kulkijaa rauhoittumaan”. Reitit ja yöpymispaikat ovat tässä kansallispuistossa vähissä, mutta se ei minua lannistanut. Hirvikärpäsistä huolimatta oikein mukava ja vähän erilainen yhden yön reissu!

 

 

 

Lokakuun alussa luonto kutsui jälleen kulkijaa. Lähdin kaverin kanssa viettämään pitkää viikonloppua Liesjärven kansallispuistoon. Koska Torronsuon kansallispuisto on käytännössä siinä vieressä, niin päätimme aloittaa taivalluksen sitä kautta – kaksi kansallispuistoa yhden hinnalla! Nopeakin kosketus Torronsuon alueeseen jälleen veti nöyräksi, kun näki kuinka suuren pinta-alan voi suo omata. Tällä kertaa en lähtenyt suolle tarpomaan kuten Valkmusassa, vaan tyydyimme pitkospuihin. Itse Liesjärvi osoittautui melko vilkkaaksi puistoksi, kohtasimme paljon muitakin vaeltajia ja retkeilijöitä. Jo pelkästään Kyynäränharju oli niin erikoinen (ja ainakin minulle uniikki) paikka, että se yksinään teki reissusta lähtemisen arvoisen. Kaikki muu oli hyvää bonusta.

 

 

Sellaista oli tänä syksynä! Josko ensi vuonna lähtisi katselemaan Lapin ruskaa.

 

Käyttäjän Reissussa kuva

Reissussa

Eräilyä ilman kyräilyä! Reissussa on YouTube-kanava retkeilystä, vaeltamisesta ja varusteista. Bushcraftista tacticooliin, kaikki menee.