Viikonloppureissu Kämmenlammen laavulle

Pari viikonloppua sitten tuli lähdettyä rentoutumaan Kämmenlammen laavulle. Tai oikeastaan tavoitteena oli ylipäätään löytää kyseinen laavu, koska viimeeksi tuo Reitti 2000:n varrella oleva laavu oli vain mystisesti mennyt ohi reittiä kävellessä. Yöpymisen lisäksi reissun aikana oli alusta lähtien tarkoitus myös kuvata kanavalle pari videota – näistä muodostuikin tähän blogipostaukseen mukava läpileikkaus siitä, mitä Reissussa-kanava tarjoaa.

 

Lähdin patikoimaan jälleen siitä Luukin tienoilta pohjoiseen, eli kohti Luukkaan ulkoilualuetta. Kokonaismatkaa ei ollut tiedossa kuin noin 10-12 km, joka soveltui juuri sopivasti testille, joka oli mielessä. Tuo matka oli tarkoitus taittaa pelkän Ambroniten voimalla. Aamupalaa ei ollut juurikaan alla, eli olosuhteet testiä varten olivat juuri otolliset:

 

Juotavan superaterian voimalla matka taittuikin varsin mukavasti. Vaihteleva keli toi muuten aika simppeliin reittiin lisää mielenkiintoa, kuten alla olevasta videosta käy ilmi. Reitti 2000 oli paljon kävelty, joten huonot reittimerkinnät eivät haitanneet, kun pääsi valmiiksi tallattuja jälkiä seuraamaan lumessa. Matka eteni itseasiassa niin hyvin, että päätin hetkeksi hidastaa ja kuvata yhden nopean pikavinkin. Viime syksynä samalla reitillä kävellessä pähkäilin, että mikä olisi paras tapa säilyttää hanskoja sen jälkeen, kun liikkeessä kädet alkavat lämmetä/hikoilla:

 

Pikkasen liian aikaisin poikkesin reitiltä, mutta lopulta laavu löytyi. Itse kohteessa en joutanut paljoa kuvailemaan, mutta jotain sentäs. Mulla jo muutaman vuoden käytössä ollut Tasmanian Tigerin karttatasku pääsi vihdoin linssin eteen, ja pääsin jakamaan kyseisestä luottovarusteesta vähän kokemuksia:

 

Itse reittivideosta tuli hieman erityyppinen kuin yleensä, koska tarkoitus oli kuvata enemmän matskua paikan päällä eikä niinkään reitiltä (ja näin ei päässyt käymään, kuten videolta käy ilmi). Meni siis hieman enemmän juttelun puolelle tällä kertaa, mutta menkööt. Seura oli hyvä, sää oli mukava ja yökään ei ollut liian kylmä. Varsin onnistunut pikku viikonloppu reissu siis kaikin puolin! Katoppa tuosta siis tarkemmat fiilikset:

Käyttäjän Reissussa kuva

Reissussa

Eräilyä ilman kyräilyä! Reissussa on YouTube-kanava retkeilystä, vaeltamisesta ja varusteista. Bushcraftista tacticooliin, kaikki menee.