Ketutus

En ole kirjoittanut vähän aikaan. Kai syy on se, että blogini on talvipainoitteinen eikä talvea ole näkynyt etelässä.

Edellinen hiihtokausi oli upea. Latuja löytyi Helsingissä kotiovelta, eivätkä ne loppuneet koskaan. Hiihdin useita lenkkejä viikossa, ja hiihto kulki todella hyvin. 

Syksyllä rupesin jo ajoissa petaamaan tulevaa kautta varten, ja odotukset olivat kovat. Minusta tuli Helly Hansen -ambassador ja tilailin uusia hiihtoasuja. One Way auttoi uusien suksien ja sauvojen kanssa. Moni voidevalmistaja tarjosi testiin uusia tuotteita, enkä malttanut odottaa pääsyä uusille lumille.

Ensimmäinen takapakki oli terveys. Hiihtäjällä kuuluu olla mykoplasma tai astma, joista en kärsinyt kummastakaan. Minulta löytyi insulinooma. Voi paska. Se oli siis kasvain haimassani ja oireet olivat aika rajut. Ei ole helppoa olla kestävyysurheilija, kun verensokeri katoaa verestä kuin pieru syysmyrskyssä. Jouduin sitten leikkaukseen, joka meni hyvin, mutta vatsalihasten toipuminen kesti aika kauan. Kerron asiasta siksi, että haluan kumota huhuja vakavasta syövästä sekä poismenostani. Se siitä.

Lunta ei tullut vielä marraskuussa, mikä oli hyväksyttävää. Mutta jouluaatto oli musta kuin saatananpalvojan vaatekaappi ja silloin rupesi jo pelko heräämään: Missä se talvi on?!? Talvi oli myöhässä. Tuli pieniä lumisateenrippeitä silloin tällöin, mutta latuja niistä ei saatu. 

Sitten se tuli! Latuja tehtailtiin Helsingissä kuin villasukkia vanhainkodissa ja pääsin lumille! Toinen helmikuuta hiihdin Helsingin Paloheinässä perinteistä uusilla One Way Premio 10 suksilla. Latu oli mitä oli ja maa paistoi paikoitellen läpi, mutta se ei haitannut. "Tästä se kausi nyt alkaa", ajattelin. Kävin viikon Kiirunassa kuvausmatkalla syvässä hangessa ja kun palasin Helsinkiin, olivat ladut ja lumet kadonneet. Sama tilanne on edelleen.

Finlandia-hiihdon järjestestäjät pelkäävät jo kisojen puolesta sillä lumenpuute vaivaa myös Lahtea. Joten odotellaan nyt lumia.

Positiivinen asia on työni. Kuvaan tällä hetkellä uutta TV-sarjaa Ylelle. Sarjan nimi on Kallt & Vått (Kylmää ja märkää). Se on seikkailusarja, joka vie minut pitkin pohjoismaita haastavissa keleissä. Sarja näkyy ruudussa syksyllä 2014. Ilmoittelen asiasta lisää. Olin viime viikolla Pyhällä kuvaamassa. Kiipesin Tajukankaan jääseinällä Artturi Krögerin kanssa ja laskettelin takamaastossa todella taitavien laskijoiden kanssa. Ei se takamaasto ole ihan sitä mitä leffoissa annetaan ymmärtää. Joku huttu-ukko kasvattaa puita laskulinjoilla!

että tällaista,

TN*wink*

Käyttäjän TomNylund kuva

TomNylund