Miksi hiihdän?

Tervehdys Relaajat!

Luet Sauvasekoittimen ensimmäistä bloggausta! Olen Tom Nylund, 30-vuotias helsinkiläinen mediatuottaja ja juontaja. Kesäisin melon, kiipeilen ja pyöräilen sekä maastossa että tiellä. Talvisin liikun suksilla.

 

 

Olen tullut siihen tulokseen, että tykkään kaikista suksilajeista, myös mäkihypystä. Kokeilin sitä kerran ihan ok-tuloksella - vaikka pitikin käydä sairaalassa tarkistuttamassa paikat.  Vakavammin sanottuna pidän laskettelemisesta, telemarkista ja erähiihdosta mutta ennen kaikkea murtomaahihdosta. Miksi? Se on se vaikea kysymys.

Niin kuin monet muutkin suomalaiset olen saannut ensimmäisen suksiparini joskus metrin mittaisena. Ne olivat hopeiset Järviset. En ole koskaan kokenut sitä surullisen kuuluisaa "ala-aste hiihtotraumaa", joka ilmeisesti on arpeuttanut lähes jokaisen suomalaisen psyyken ja aiheuttanut yökastelua ja kroonista päänsärkyä. Hurahdin kyllä teininä lumilautailuun ja hylkäsin sukset, mutta onneksi löysin ne uudestaan muutamaa vuotta myöhemmin. Siitä asti olen ollut vannoutunut hiihtäjä. 

Monien mielestä joulu on talven kohokohta. Minun mielestäni talven kohokohta on Finlandia-hiihto. Tiedän, etten ikinä tule voittamaan kisaa, mutta toisaalta, kuinka moni lapsi on saanut hevosen joululahjaksi? Silti he kirjoittavat Joulupukille - ja minä osallistun Finlandiaan.

Juha Mieto on ehdoton joulupukki ja inspiraation lähde. Kai se on hänen syytään, että hiihdän perinteisellä tyylillä ja pitkään.

Minulla oli kunnia haastatella Mietaata kerran. Virallisen haastatteluosuuden päätyttyä kysyin häneltä, että miten vaikea Finlandia-hiihto on harrastelijalle.  Mietaa vastasi, että "sä oot kyllä niin riuska poika että sä sen kyllä hiiiihrät!".

Niin hiihdin ja niin teen jatkossakin, joka talvi.

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=43388.0
Käyttäjän TomNylund kuva

TomNylund