Viimeinen voitelu

Kyllä! Lauantai 23. helmikuuta 2013 on kohta täällä! Se ei ole mikä tahansa lauantai vaan lauantai, jolloin hiihdetään Finlandia-hiihto perinteisellä tavalla.

Olen valmistautunut huolella. Pitkiä tasaisia lenkkejä, vetoja, sprinttejä, tekniikkaa jne. Ainoa suurempi vastoinkäyminen on kantapäiden hiertyminen. Päätin nimittäin lisätä treenivastusta hiihtämällä retkisuksilla. Retkisukseni ovat Madshusin Glittertindit pitopohjalla. Siteet ovat 75 mm rottefellat ja monot ovat nahkaiset. Hiihdin noin 15 kilometriä, ja huomasin kotiin tullessa, että kantapäistä puuttui nahka! Olin unohtanut, että monot istuvat huonosti. Nyt kantapäät ovat onneksi tarpeeksi ok Finlandiaa varten.

Pitkään hiihtoon valmistautuminen on jännittävää eteenkin, kun kyse on voiteista. Minulla on tapana voidella kahdet sukset, omansa nollakelille ja pakkaskelille. Kisapäivänä valitsen olosuhteisiin sopivammat. Nollasukseni ovat Atomic Pro Race (hard) ja pakkassukseni Atomic World Cup FL (soft).

Ennen voitelua on syytä tutustua keleihin ja voitelusuosituksiin. Se ei aina ole niin yksiselitteistä kuin uskoisi. Tarkistan sään monta kertaa Norjan sääpalvelusta, johon luotan. Tämän jälkeen vertaan voidevalmistajien suosituksia ja lopulta juttelen tuttujen kanssa. Kalle Sportin kaverit ovat yleensä parhaat neuvonantajat jos en osaa päättää, mitä voiteita käyttäisin. 

Tänään valmistelin sukset ja käytin seuraavia voiteita:

Pakkassukset

  • Luisto: Rex base oil, Rex HF glider vihreä, 2 kerrosta Rex HF glider violetti ja pinnoitteena Ramstedt universal -pulveri.
  • Pito: Rode black base raudalla kiinni, Rode multigrade violet, Start RF punainen ja pinnoitteena Start Black magic. Black magic on loistava tuote, lumi ei tartu ja voide kestää pitempään.

Nollasukset

  • Luisto: Rex base oil,Rex HF glider violetti ja pinnoitteena Fecta-geeli
  • Pito: Rode Chola pohjaliisteri raudalla, Rode rossa ja Start universal sekoitettuna ja pinnoitteena Start RF keltainen. En käytä Black magicia liisterin pinnoittamiseen, sillä se on liian kova siihen.

Lauantaina hullut on numeroitu. Minä olen 1599. Nähdään ladulla!

 

 

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=44533.0
Käyttäjän TomNylund kuva

TomNylund