Ape Majavan Long Haul -lyhytelokuva mukaan Vapaalaskuelokuvakiertueelle

Vapaalaskija Arto "Ape" Majavan Long Haul -lyhytelokuva on tuorein kiinnitys ensi perjantaina alkavalle Vapaalaskuelokuvakiertueelle. Elokuva valmistui juuri ennen Vapaalaskuiltamia, ja siellä elokuva näytettiin erikoisohjelmistona isossa Juhlasalissa yli 600 katsojalle.

Elokuva on useista elokuvista ja tv-ohjelmista tutun Majavan itse editoima ja ohjaama teos, josssa pyörähdetään Apen matkassa muun muassa Huippuvuorilla, Kanadassa, Pyreneillä, Alpeilla, Norjassa ja Japanissa.
"Tämä on tiiserinomainen leffa, huippuhetkiä eri vuosilta ja reissuilta. Ajatuksena on näyttää millaisia eri paikkoja maailmassa on, joissa voi käydä laskemassa."

Majava on ollut viime vuosina mukana tekemässä jaksoja Erätulilla-ohjelmaan, matkustajana ja kuvaajana Hiutale-ohjelmassa sekä useissa pienemmissä produktioissa. Osa näiden reissujen materiaaleista on päätynyt myös Long Hauliin, osan Majava on kuvannut erikseen elokuvatarkoitusta varten.

"Olen koonnut kaiken kaikkiaan sellaista dokkarityyppistä kamaa, että millaista tuo meininki, siis laskeminen ja reissaaminen, ylipäänsä on. Tämä on pikaväläys verhojen taakse."

Pidempiä versioita Long Haulissa esitettävistä kohteista nähdään Majavan mukaan ensi vuoden puolella. Onko muoto webisodiputki vai pitkä elokuva jää vielä paljastamatta.

Entä mistä nimi, "pitkä matka"?
"Joo, aikanaan kun Alpeilla tehtiin vähän isompia käännöksiä, niitä alettiin kutsua long hauleiksi. Toisaalta ehkä se kuvastaa sitä, että tässä on vuosien saatossa roudattu itseään joka paikkaan, ja kuvat ovat näiltä reissuilta."

 

 

 

 

Vapaalaskuelokuvakiertue starttaa Oulusta ja Rovaniemeltä

Vapaalaskuelokuvakiertue vie suomalaisia lyhytelokuvia, dokumentteja ja pitkän leffan länsinaapurista ympäri Suomen. Kiertue alkaa perjantaina kello 19.30 Oulusta Nelivitosesta ja jatkuu lauantaina Kahvila Kauppayhtiöön. Molemmissa esityspaikoissa on ennen elokuvanäytöksiä mahdollista nauttia illallisesta: Nelivitosessa on tarjolla fajitas-pöytä ja juomissa häppärihinnat.

Lauantaina Kauppayhtiössä elokuvat pyörähtävät käyntiin kello 20. Sitä ennen suosittelemme Kauppayhtiön kuuluisia Pure burgereita, joiden pihvit on valmistettu 100-prosenttisesta lappilaisesta lihasta. Vapaalaskukiertueelle saapuville on ravintoloitsija rakentanut mukavan burger+olut-tarjouksen. Tervetuloa!

Kiertueelle on lähtenyt mukaan myös uusi yhteistyökumppani. Toivotamme Suksistudion tervetulleeksi mukaan kiertueelle - luvassa erikoistarjouksia!

 

Kiertueen aikataulu:
7.11. Oulu, 45 Special klo 19.30
8.11. Rovaniemi, Kahvila Kauppayhtiö klo 20
13.11. Jyväskylä, Musta Kynnys, klo 20
16.11. Helsinki, Elokuvateatteri Andorra, klo 20
20.11. Lappeenranta, Elokuvateatteri Kinoaula, klo 20 (ennakkolipunmyynti teatterissa)
21.11. Tampere, Elokuvateatteri Niagara, klo 20.30 (ennakkolipunmyynti teatterissa)
28.11. Ylläs, Bar Kaappi Ylläs, klo 20/21
30.12. Pyhä, Luontokeskus Naava, klo 19

Liput 10e/kpl, lipunmyynti ovelta ennen näytöstä, ellei toisin ole ilmoitettu.


Lisätietoja kiertueelta sekä muu ohjelmisto:

relaa.com/vapaalaskuelokuvakiertue

 

 

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä