Artikkeli: Repullinen joululahjoja ulkoilijalle

Joulukalenterissa alkavat luukut käydä vähiin: aattoon on enää viisi yötä. Mitähän sitä käärisi pakettiin tänä vuonna?


Lukemista joulunpyhiksi

Steve Jobsin elämäkerta löytää tiensä moneen lahjasäkkiin. Englantia mielellään lukevalle ulkoilijalle löytyy kuitenkin mainioita, vaihtoehtoisia business-elämäkertoja annettavaksi.

Legendaarisen surffibrändin O'Neillin perustajan Jack O'Neillin elämäkerta It's Always Summer on the Inside on uunituore. Jos taas vastuullisen busineksen pioneerimerkki Patagonian perustajan Yvon Chouinardin elämäkerta Let My People Go Surfing on vielä lukematta, kannattaa se hankkia pukinkonttiin. Let My People Go Surfing ansaitsisi paikkansa ulkoilijoiden ja bisnesihmisten Keltaisessa Kirjastossa.

 

Nopea fiilistelylahja

Kanadalaisen Sherpas Cineman All.I.Can. on ollut tämän talven puhutuin laskuelokuva. Jos läheisesi ei sitä vielä ole nähnyt, saa sen kätevästi ladattua HD-laatuisena iTunesista 9,99 eurolla. iTunes-ostos on myös kätevä lahja mattimyöhäiselle: sinun ei tarvitse käydä kaupassa, eikä myöskään odotella paketin saapumista postissa. 

 

Palvelua pakettiin

Lahjan ei aina tarvitse olla fyysinen tuote. Laskettelijalle sopii hyvin joululahjaksi Adventure Partnersin vapaalaskijoille räätälöity jäätikkötietouskurssi. Päivän mittainen kurssi on tiivis paketti, jonka aikana harjoitellaan jäätiköllä itsekseen liikuttaessa tarvittavia perustietoja ja -taitoja. Aikaisempaa jäätikkö- tai kiipeilykokemusta ei kurssilla tarvita. Kurssin pidetään helsinkiläisellä jäätiköllä, Pirunkalliolla. Ei pidä unohtaa, että kaupungissakin voi harrastaa rakkaita harrastuksiaan!

 

Lahjakortti antaa vapauden valita

Ekologisten joululahjojen kärkeä edustaa Kuinoman yhteisöllisen vuokraamisen lahjakortti. Lahjan vastaanottaja saa hoidettua itselleen vaikka lumiturvallisuusvälineet talvireissulle tai lumikengät kokeiltavaksi. Bonuksena lahjakortin rahat päätyvät melko suurella todennäköisyydellä jonkun Relaan käyttäjän taskuun. Yksi lahja ilahduttaa siis kahta ulkoilijaa!

 

Valoa kaamokseen

Nuoret laskettelijat ja lumilautailijat piristävät itseään laskemalla musakuulokkeet korvilla. Varttuneempaa laskijaa ei pelkkä musiikki välttämättä virkistä. Kannattaakin siis ennemmin työntää korviin kaamosaikaan aamun ensimmäisille laskuille Valkee-kirkasvalokuulokkeet. Aamumäen lisäksi ne sopivat käytettäväksi työmatkoilla ja kuntoillessa. Valkeen hoitoajat ovat kirkasvalolamppuja lyhyempiä, joten sen piristävä vaikutus on helpompaa saavuttaa.

 

 

Kompaktia kotitreeniä

Kahvakuula on lahjahittinä jo menneen joulun tuote, mutta toiminnaltaan niin perinteinen ja hyväksi havaittu, että se palvelee ulkoilmaliikkujaa hyvin suurella todennäköisyydellä tänäkin jouluna. Kahvakuulaharjoittelu on kokonaisvaltaista ja monipuolista. Lataa kahvakuulan kyytipojaksi opas perusliikkeistä. Varo kuitenkin kristallikruunuja, kun alat heilutella lahjakuulaa anoppilan olohuoneessa. 

 

Pipo toimii aina

Pipo on luottolahja – niitä tarvitaan aina. Sauna-pipot on Verbierissä asuvan telemark-gurun Arska Saarimäen suunnittelema ja lumilautailija Xavier de le Ruen persoonalla markkinoitu värikäs lakki- ja vaatemallisto. Saunat ovat rentoja hengailupipoja, joten ne toimivat paremmin after skin aikaan kuin hikisillä randoreiteillä.

 

 

 

Osta itsellesi lahja

Ilmatyynyllä varustettu laskureppu on lahja, josta on iloa sekä itselle että läheisille. Vyöryreppu nostaa huimasti todennäköisyyttä selvitä lumivyörystä. Se on siis edullinen henkivakuutus, jota myös kotijoukot osaavat arvostaa. Toki reput ovat aika hintavia, mutta mitäpä sitä ei läheistensä vuoksi tekisi?

Kaikki isot vyöryreppubrändit ovat hyviä, ja useimmat reppumerkit käyttävät joko ABS:n tai Snowpulsen järjestelmää repuissaan. Tärkeintä on tietää, mistä vaijerista vetää, kun lumi alkaa liikkua alla liian nopeasti. 

 

 

 

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=38614.0
Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä