Camp 69 Lapland 2017 raportti

Kide Adventuren toista kertaa Kilpisjärvellä järjestämä Camp 69 Lapland käynnistyi 20. huhtikuuta lumimyräkän jälkeen auringonpaisteessa. Säiden suosima tapahtuma oli kasvanut edellisvuoteen verrattuna joka suhteessa: testisuksia ja -lautoja oli enemmän, osallistujia enemmän ja laskujakin taisi tulla enemmän päätellen tunturien rinteille jääneistä laskujäljistä. Hyvä meininki jatkui saunalla laskupäivän jälkeen vertaillen kokemuksia ja katsellessa kolmen valokuvaajan ottamia kuvia ja kuvauskopterilla kuvattua koostevideota päivän tapahtumista.

Ekan päivän leiri Saanajärvellä
 
Perjantaina kohteena oli Saanajärven ympäristö, jossa lumiolosuhteet olivat parhaimmillaan. Kevät ei näin pohjoisessa näy muusta kuin päivän pituudesta. Edellisen päivän lumituisku oli tuonut puhtaat puuterit rinteille ja ammattitaitoinen laskuopastiimi oli valikoinut sopivat laskupaikat Camppilaisten pöllytettäväksi. Rinteet olivatkin päivän päätteeksi urilla kuin suosituimmat hissioffarit hiihtokeskuksissa. Laskukertoja oli varmasti kaikille riittävästi, siitä piti huolen toimivat kelkkajärjestelyt. Laskijoita kyyditettiin usean kelkan voimalla haluamilleen huipuille. Perjantain laskupäivän kruunasi skinnailu Saanan rinnettä pitkin ylös ja lasku kylän puolelta alas. Saunassa kuultujen puheiden perusteella lasku ja etenkin nousu oli monelle ikimuistoinen kokemus.
 
Jonossa skinnaillen Saanalle
 
Lauantaina siirryttiin syvemmälle tunturiin lähelle Terbmisjärveä. Viime vuoden laskupaikat olivat tällä kertaa hieman huonommalla lumella, mutta alueella oli muuten hienoja laskuja monelle eri tason laskijalle. Erityisesti eteläpuolella oleva Pahtasvarri jäi mieleen hienona laskupaikkana. Maisemat ylhäältä ovat yksinkertaisesti upeat ja valkoista erämaata näkyy silmänkantamattomiin. Relaan tiimille lauantai tarjosi mahdollisuuden palata Terbmikseltä leijoilla takaisin Kilpisjärven kylään. Tuuli nousi sopivasti iltapäivällä ja parin kymmenen kilometrin matka taittui leijoilla 45 minuutissa. Kilpisjärvi on Suomen parhaita leijahiihtokohteita ja tämä downwinderi oli talven parhaita leijareissuja. Illalla nautittiin suussasulava viiden ruokalajin yllätysmenu ja osallistujien kesken jaettiin avokätisesti yhteistyökumppanien myöntämiä palkintoja campin aikana kunnostautuneille. Pääpalkintona olivat Puuppolan Suksen Camp 69:ää varten rakentamat Pikku-Malla sukset upeilla kuvioviilutetuilla Camp 69 logoilla.
 
Camp69 porukka Terbmisjärven lähistöllä
 
Lääniä riittää tehdä käännöksiä
 
Skipe näyttää mallia Pahtasvarrilla
 
Relaa-Markku ja Jani lähdössä laskemaan
 
 
PuSun palkintosukset, nam
 
Camp69 Lapland järjestetään jälleen ensi vuonna, varauksia otetaan jo vastaan.
 
 
 

Camp 69 Lapland 2017 from i2 on Vimeo.

Video © Matti Kovanen
Käyttäjän plajunen kuva

plajunen

Petteri on innokas leijalautailija, maastopyöräilijä, softakehittäjä ja Relaan tekninen tonttu.