Danger Zone dirt jam 2016

Kuvissa: Aaro Visala, Markus Kainulainen, Oscar Tulander, Sami Koljonen, Niko Ihander ja Riku Mertala Kuvat ja teksti: Tomi Tähti

Espoon Tillinmäessä käytiin lauantaina hyvinkin rennolla meiningillä toteutettu maastopyöräilytapahtuma. Porukkaa oli kerääntynyt paikalle ihan mukava määrä, niin nuoria kuin vähän vanhempiakin katsojia sekä harrastajia.

Tiltsun dirtti ei ole ihan vasta-alkajien paikka ja se näkyy hyppyjen koossa, korkeutta oli parhaimmillaan maanpinnasta seitsemän metrin luokkaa ja runsas ilma-aika mahdollisti erittäin tyylitellyt suoritukset. Tiltsun päälinja koostuu kolmesta peräkkäisestä hyppyristä, joista ensimmäisellä on pituutta seitsemän metriä, toisella kuusi ja viimeisellä neljä metriä. Päälinjan vieressä sijaitsee treenihyndä, jossa on noin kolmen ja puolen metrin cäpi ja reilun levyinen alastulo niitä päiviä varten kun jotain uutta pitää yrittää saada päälle. Pieninkään hyppyri ei silti sovellu kokemattomalle kuskille vaan lajia aloittelevan kannattaa suosiolla suunnata vaikka Savelaan harjoittelemaan perustaidot kohdalleen.

Hommat aloiteltiin kello kahden aikoihin vapaamuotoisella ajamisella ja puoli viiden aikoihin pyöräytettiin käyntiin whip tai suomalaisittain linkkukisa, jossa oli tarkoitus saada pyörä mahdollisimman tyylikkäästi ilmassa poikittain menosuuntaansa nähden.

Seuraavana vuorossa ollut best trick -kisa tarjosikin sitten vielä parempaa meininkiä, kun kaikki pistivät parastaan ja erittäin kovatasoisessa kisassa nähtiinkin kaikkea nothingista – barrelrolliin.

Päivän paras linkku löytyi Oscar Tulanderin taskusta, best-trick kisan voiton vei Sami Koljonen, Miska Suni kuittasi eniten yritystä ja onnistuminen siitä huolimatta -palkinnon ja Niko Ihander synttärispessupokaalit.

Muutamaa läheltä piti tilannetta lukuun ottamatta kaikki rullasi niin kuin hyvin säädetyt kmc:n ketjut ja päivä pistettiin pulkkaan ilta kuuden aikoihin. Luulisi että tälle tapahtumalle olisi tilausta myös jatkossakin ja varmasti onkin, jos kaupunki vain pysyy suopeana lajia kohtaan. Kun luojakin vielä soi lauantai päivälle optimi kelin niin mikäs sen parempaa olisi ollutkaan kuin hyvällä porukalla pidetyt jamit.

Tomi.T