Ennakkokurkistus Suksisalin saloihin, osa 2

Vapaalaskuiltamien Suksisalin nimi huijaa: salissa ei ole esillä ainoastaan suksia, vaan paljon muutakin mielenkiintoista ja vapaalaskijaa koskettavaa.

Kypäräkamerat ovat juuri nyt erityisen ajankohtaisia, sillä sekä GoPro että Contour on hiljattain julkaissut uutuusmalleja.

GoPro Hero 3

GoPro itse asissa toi markkinoille kolme uutta Hero 3 -mallia: White, Silver ja Black Editionin. Hero 3:t ovat aiempia malleja pienempiä, kevyempiä ja kuvan laadultaan parempia. Malliston lippulaiva on Hero 3 Black Edition. Se kuvaa ammattilaatuista 1080p-videota 60 fps nopeudella ja ottaa still-kuvia 12 megapikselin resoluutiolla. Kameran käyttöä helpottaa Wi-Fi-kaukosäädin ja Applen iOS-laitteilla toimiva GoPro App, jolla voi esikatsella kameran kuvaa ja muuttaa kameran asetuksia.

 

Contour +2

Pari viikkoa sitten Countourilta tuli myyntiin kaksi uutuutta, Countour +2 ja Countour Roam2. Suksisalissa tullaan näkemään ainakin Contour +2. Neljän eritasoisen HD-videon lisäksi +2:lla voi kuvata videota huikealla 120 fps nopeudella (480p). Contour +2:n sisäänrakennetun bluetoothin ansiosta puhelimella voi esikatsella kameran kuvaa ja muutenkin ohjata kameraa. Laitteessa on myös GPS, joten se seuraa kuvatessa nopeutta, matkaa ja korkeuseroja.  

Contour Connect App toimii sekä Applen iOS- että Android-laitteilla.

 

Black Crows

Vaikka suksikauppa ei viime talvena käynyt toivotulla tavalla, on Suomen markkinoille uskaltautunut myös uusia yrittäjiä. Chamonixlaisen Black Crows -suksimerkin maahantuonti alkoi kesällä ja vastaanotto on ollut positiivinen. Merkin myyntimiehenä täällä pohjoisessa toimii suomalaisen vapaalaskun pioneeri Kimmo Skipe Oivo, joka itsekin laskee nykyään "Mustilla Variksilla". Merkin mallistoon kuuluu vapaalasku-, twintip- ja touring-suksia.

 

Atomic Renu

Suksisalissa on myös lautoja – tai ainakin yksi lauta. Atomicin osastolta nimittäin löytyy Renu-splitboard hypisteltäväksi ja tutustuttavaksi.

 

Peak Performance Heli

Peak Performancen Heli-mallistossa yhdistyy toiminnallisuus ja tyyli. Suksisalissa Peak Performancen ja Aste Brandstoren osastolla voit tutustua kuuteen erilaiseen Heli-asukokonaisuuteen ja niiden yksityiskohtiin tarkemmin.

 

Sauna Beanies & Wear

Sauna-pipojen tarina jatkuu. Suksisalissa näet, miltä mm. Ukko, Akka, Pyry, Peto ja Arska näyttävät tämän talven kynnyksellä.


Haglöfs Vassi

Haglöfs toi täksi kaudeksi markkinoille uuden Vassi-vaatemalliston. Tekniset Vassi-tuotteet on suunniteltu erityisesti vapaalaskijoiden tarpeisiin.

 

Näiden herkkujen ohella Suksisalissa pääsee tutustumaan myös Black Diamondin uutuuksiin, katsastamaan Elämysmatkojen tuoreimmat matkaideat ja selvittämään, miten talvi voisi Femtolasikin avulla näyttää paremmalta kuin koskaan. Rennosta iltamatunnelmasta Vanhan yläkerrassa huolehtivat DJ Dalion sekä jekkuluola. 

Vapaalaskuiltamien Suksisali on avoinna perjantaina klo 19–01. Juhlat Vanhan alakerrassa jatkuvat aamuneljään.


Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=42360.0

Antti Laiho