Ensimmäisen Vapaalasku-elokuvakiertueen lyhärit on nyt julkaistu

Suomen ensimmäisen Vapaalasku-elokuvakiertueen lyhytelokuvat ovat nyt julkaistu. Kiertue saatiin hienosti maaliin ja kiertueella yli tuhat katsojaa näki pitkien elokuvien eli Pilkkeen ja Let´s Go Get Smallin lisäksi suomalaisia lyhytelokuvia.

Kiertue pysähtyy vielä 30.12. Pyhällä, tervetuloa sinne!

 

All.I.Cant

Joel Nykterin All.I.Can´t on kymmenminuuttinen tunnelmapala Japanista.

"Leffan ideana on talven viettäminen Japanissa. Hiihtoa mäessä ja hiihtoelämää mäkien juurella. Good times, kommelluksia ja maailmanluokan hiihtoa", kommentoi elokuvan tekijä Nykter.

Katso All.I.Can´t:

 

Exotic Arctic

Antti Ruohosen Exotic Arctic on lyhyempi video Japanista ja pohjoisesta.

"Fiilistelypätkä, jossa yhdistyy niin Japanin "eksoottinen" kuin myös Suomen Lapin "arktinen" hiihto. Vaikka puitteet ja maantieteellinen sijainti ovatkin hyvin erilaiset, ei se hiihto ja sen hauskuus eroa toisistaan juurikaan", kuvailee elokuvaa maestro Ruohonen.

Katso Exotic Arctic:

 

Col de l´Aiguille Verte

Kolmas lyhytelokuva, Col de l´Aiguille Verte on Pekka Pakkasen ja Miku Merikannon koostama lyhäri harvinaisesta laskusta yhdellä Alppien jyrkimmistä jääseinämistä.

"Lyhytelokuva kertoo neljän suomalaisen jyrkänlaskijan pitkäaikaisen unelman täyttymyksestä. Dokumentin muotoon koostettu elokuva pyrkii avaamaan mäen ja lajin erityisluonnetta sekä sitä, millaisia tuntemuksia herättää viettää 8-tuntinen päivä seinämällä, joka pysyttelee kallistukseltaan 50 asteen jyrkemmällä puolella," kuvailee elokuvan sisältöä Pakkanen.


Sivumennen mainiten suosittelemme lukemaan videoon liittyviä kommentteja Ilta-Sanomien iltapäivälehtimäisesti otsikoidusta jutusta 'Suomalaiset extreme-laskijat Alppien jyrkimmällä jääseinällä - jos tässä kaatuu niin kuolee!'. Siellä on tiukkoja näkemyksiä laskijoiden taidoista ja arvioita ymmärryksen tasosta, kuten:

"Mitäs kivaa tuossa on, kun ei pääse kunnon vauhtiin. Olisivat tulleet syöksyllä, niin sais vähän multakin rispektiä."

"Pelleilyä. Tyypit pysähtelee jatkuvasti. Duudsonit olis tulleet vauhdilla koko rinteen alas. Tämä video lapsellinen."

"Eihän nuo edes laskenu kunnolla tosi surkee esitys.."

Käyttäjä Kvick kommentoi ensin laskua:

"Keli oli niin hyvä, että jokainen sunnuntailaskettelija olisi tuosta laskusta selvinnyt."

Mutta kiipeily, se on eri hommaa:

"Kiipeäminen on sitten ihan toinen juttu. Se vaatii rautaista kuntoa."


Let´s Go Get Small

Myös ruotsalaistuotanto Let´s Go Get Small on Vimeossa, sen voi katsoa täältä:


Pilke

Vapaalaskuelokuva Pilke on odotettavissa Vimeon maksulliselle puolelle vielä kuluvalla viikolla! Siihen asti sen voi hankkia Scandinavian Outdoor Storen verkkokaupasta.

 


Arttu Muukkonen

PeeTee

[quote=Arttu Muukkonen]Suomalaiset extreme-laskijat Alppien jyrkimmällä jääseinällä - jos tässä kaatuu niin kuolee![/quote]

Onko tämä Col du l´Aiguille Verten pohjoisseinä jyrkin säännöllisesti laskettu seinä?

depadjöö

Ei ole. Ei mitään jyrkintä säännöllisesti laskettua seinää ole olemassakaan.

Erikoiseen muotoon väännetty otsikko pohjautuu Pierre Tardivelin Mont - Blanc Toponeige -kirjan sivun 101 tekstiin: "...The Col de la Verte, skied in April by Potard and Willot, is one of the real jewels of the 1977 harvest. It is one of the steepest ice slopes in the Alps at this height..."

Ilmansuunnasta ei jaksa ruveta mäkättämään.

Kohto

Minulla oli tänään tilaisuus nähdä Pilke. Onnittelut Muukkoselle ja Möttöselle hienosta elokuvasta unohtamatta tietenkään elokuvan tähtiä eli laskijoita.

Olen mm. tällä palstalla nähnyt viitteitä Pilkkeen kilpailijasta Kilkkeestä? Onko kyseisestä leffasta lopulta tullut jonkinlaista versiota johonkin?

Arttu Muukkonen

Kiitos, kiva kuulla jos leffasta sai jotain irti!

Setämiesten itsenäinen taideteos Setämiehet - Coming Soon löytyy täältä: