Etelän leijalautailuparatiisit

Yhteistyössä: Hintaseuranta

 

Meillä Suomessa on erinomaiset mahdollisuudet leijalautailun monipuoliseen harrastamiseen. Kausi vesillä alkaa huhtikuun tienoilla ja jatkuu pitkälle syksyyn – ainoastaan neopreenin paksuus vaihtuu. Talven tullessa taas kaivetaan sukset, lumilauta ja luistimet varastoista ja jatketaan harrastamista jäällä tai tuntureilla. Aika ajoin leijalautailijan mieli kuitenkin vaeltaa muille maille - sinne, missä turkoosi meri, valkoinen hiekka ja siniseltä taivaalta paahtava aurinko hivelevät mieltä ja kehoa. Pohjolan kesän saatua upean varaslähdön jo toukokuussa, nyt on turvallinen hetki esitellä kitekansalle viisi eteläisen pallon puoliskon leijalautailuparatiisia, jonne suunnata kotikentällä temmeltämisen alkaessa maistumaan puulta.

 

La Ventana, Baja California, Meksiko

La Ventana on pieni kalastajakylä Meksikon pohjoisimmassa osavaltiossa Baja Californiassa. Kalifornian niemimaan pohjoisosassa Tyynenmeren rannalla sijaitsevasta kylästä on muodostunut vuosien saatossa arvostettu leijalautailukohde, jolloin sen L-kirjaimen muotoista rantaa pyyhkivät kuuluisan kovat, mutta tasaiset tuulet. Alueen kausi on parhaimmillaan marraskuulta aina huhtikuulle ja olosuhteet ovat avarien ja suurien rantojen sekä maltillisten aaltojen ansiosta sopivat myös aloittelijoille. La Ventana kaunis miljöö tarjoaa haastetta kuitenkin myös vaativammillekin harrastajille sekä ammattilaisille, josta todisteena toimii osan vuodesta kylässä asuva Sail Schechter. 

 

Nabq, Egypti

Dahabin ja Sharm-el-Sheikhin välissä sijaitseva Nabq on yksi mailman eksoottisimmista leijalautailukohteista. Siinain niemimaan kaakkoisrannikolla Aqaban lahden rannalla puhaltavat kuitenkin tasaiset ja lempeät tuulet, Punainenmeri on kristillin kirkas ja sääolosuhteet ovat erinomaiset ympäri vuoden. Aavikkomainen, mutta kaunis rannikko sopii matkakohteeksi niin tiukemmalla budjetilla matkaaville, kuin luksusta kaipaaville, sillä sekä hulppeat hotellit että reppureissaajillekin sopivat majoitusvaihtoehdot löytyvät aivan harrastuspaikkojen läheisyydestä.

 

Maui, Havaji, Yhdysvallat

Yksikään listaus maailman parhaista leijalautailukohteista ei olisi täydellinen ilman Mauia, jota pidetään lajin syntypaikkana. Surffarit pesiytyivät tälle Havajisaarten toiseksi isoimmalle saarelle 1980-luvulla ja vuosikymmen myöhemmin sillä oli merkittävä rooli modernin leijalautailun kehityksessä. Leijalautailijoiden rantana tunnettu Kanaha Beach sekä rento yöelämä ovatkin houkutelleet saarelle niin ammattilaisia kuin harrastelijoitakin jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Mikäli haluat kokea upeiden harrastusolosuhteiden lisäksi hieman historian lehtien havinaa kannattaakin tehdä pyhiinvaellus maisemiin, jotka toimivat näyttämönä ensimmäisille leijalautailukilpailuille.

 

Boracay, Philippiinit

Boracay on pienen pieni safari Filippiineillä. Se on tunnettu henkeä salpaavan valkoisista hiekkarannoistaan, jotka houkuttelevat paikalle runsaasti turisteja, mutta siitä huolimatta monet pitävät saarta parhaana leijalautailukohteena koko Kaakkois-Aasiassa. Vastakkain asettelu leijalautailulle huikeat puitteet tarjoavan saaren tuulisen puolen sekä turistien valtaamaan tyynemmän puolen välillä on mielenkiintoinen. Kuivalla talvikaudella erinomaiset tuuliolosuhteet omaava saari tarjoaakin mahdollisuuden yhdistää harrastusmatkaan ripauksen luksusta tai vaikka perheloman, sillä kaikkeen tähän löytyvät puitteet samalta saarelta tehden siitä erinomaisen kohteen paukkupakkasista pakenemiseen.

 

Cabarete, Dominikaaninen tasavalta

Cabareten tulisi olla jokaisen leijasurfaajan to-do-listalla. Alueen rannat ovat riuttojen suojaamia ja ne tarjoavat erinomaiset puitteet niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin harrastajille. Enemmän haastetta kaipaavat voivat halutessaan suunnata läheiselle La Polician rannalle, jossa aallot ovat suurempia. Tuuliolosuhteet ovat tasaiset ympäri vuoden, mutta halutessasi pelata varman päälle kannattaa kohteeseen suunnata kesällä tai alkusyksystä. Erityisesti kilpailuiden seuraamisesta nauttivien kannattaa suunnata Cabareteen kesäkuussa, jolloin siellä käydään kansainvälisen tason leijalautailumittelöitä. 

 

Mikäli jokin näistä kaukaisista kohteista sai sinut suunnittelemaan harrastusmatkaa, lennoissa ja hotelleissa voit säästää käyttämällä alennuskoodeja.

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä