Freekend-ekstra: Autti, Johansen ja Nevala Aittokurun vapaalaskuvaltiaita lauantaina

(Katso kuvagalleria klikkaamalla kuvia oikealta!)

Lauantaina Pyhällä tunnettiin historian siipien havinaa, kun Aittokuru sai kunnian toimia jälleen vapaalaskijoiden mittelön näyttämönä. K2 Free´kendissä oli vuorossa Aittokurun vapaalaskukisa. Kisaseinä oli hyvällä lumella, ja järjestäjät kävivätkin toiveikkaina pystyttämässä banderolleja isoimpien hyppyjen alaosiin merkitsemään alastulopaikkoja.

Ländäykset saivat pysyä melko koskemattomina, sillä lumisade ja flätti valo tekivät jyrkän kisaseinän tyylikkäästä selvittämisestä haastavaa, vaikkakaan ei mahdotonta, kuten kilpailijat laskuillaan todistivat.

Laskijat saivat tutustua seinämään reilun tunnin ajan, ja he vaikuttivatkin tutkailevan reittivaihtoehtoja tarkasti. Tuomaritrio Skipe Oivo, Antti Leuku ja Janne Mukkala painottivat mielikuvituksellisuutta ja maaston hyödyntämistä, ja kisaseinämä olikin laajassa käytössä.

 

Nevala, Autti ja Johansén sarjojensa parhaat

Kilpailu vietiin läpi rivakkaan tahtiin. Laskijoilla oli kaikissa sarjoissa - naiset, miehet lauta ja miehet sukset - käytössään kaksi kisalaskua, joista paremman suorituksen pisteet jäivät voimaan. Naisten sarjan voiton vei telluilutaidoillaan häikäissyt Laura Nevala. Hän laski Aittokurun laskijan oikeasta laidasta, otti dropin ja tyylitteli vauhdilla mäen alas. Miesten suksisarjan voitti kisakonkari Jani Johansén, joka valitsi laskulinjansa kallioiden päältä päättäen sen reiluun loikkaan.

Lautasarjassa ykköseksi nousi Antti Autti. Hän starttasi kurun keskivaiheilta, otti pieniä hyppyjä metsikön keskellä ja päätti laskun tyylikkääseen grabiin seinämän alaosaan rakennetusta pienestä hyppyristä. Autille Aittokurun kisa oli ensimmäinen freeride-kilpailu koskaan, ja voitto pärähti parkkihommat vapaalaskuun vaihtaneelle rovaniemeläiselle heti kerralla.
"Oli kiva osallistua, kun tällaisia tapahtumia järkätään Suomessa. Hyvähän täällä on laskea, varsinkin kun lunta on hyvin. Katsoin pari siistiä linjaa etukäteen, mutta päätin sitten ottaa vähän turvallisemman laskun, koska en halua kesken rikkoa itseäni," Autti kertasi.

 

Jani Johansénin voittolinja kypäräkameralla kuvattuna:

 

 

Relaa.com on K2 Free´kend -tapahtuman yhteistyökumppani.

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=40098.0

Arttu Muukkonen