Freekend-vapaalaskutapahtuma valloittaa jälleen Pyhän

Pyhä täyttyy viikon kuluttua jälleen vapaalaskijoista, kun Freek´end-vapaalaskutapahtuma kerää rinteiden ulkopuolella laskemisesta kiinnostuneita yhteen jo neljättä kertaa. Viikonlopun tapahtumaa alustetaan jo tänään perjantaina alkavalla Vapaalaskuviikolla, joka kestää Freek´endin alkuun asti. 

Varsinainen tapahtuma alkaa torstaina uutuudella, eli syventävillä vapaalaskuklinikoilla. Ne ovat vastaus palautteeseen, jonka mukaan osallistujat haluaisivat kehittää taitojaan parin tunnin sessioita pidempään.
"Torstain aikana lasketaan koko päivä enintään kahdeksan hengen ryhmissä," tapahtuman tuottaja Jusu Toivonen Pyhältä sanoo. 

Myös viikonlopun kahden tunnin klinikat ovat ohjelmassa. Klinikkamestareina toimivat Arto Majava (alpit), Jani Johansén (tellut), Teemu Tiiro (lauta) ja Kaisa Härkönen (lauta).

Toinen uutuus on Salomonin juniorisarja, johon osallistuu 20 nuorta laskijaa. Ikähaarukka juniorisarjassa on 8-16. Juniorit laskevat aikuisten sarjan seassa, ja suoritukset suhteutetaan ikään ja taitotasoon.
"Suomessa ei tietääkseni ole aiemmin ollut junioreiden vapaalaskukisoja, mutta maailmalla junioribuumi on ollut päällä jo muutaman vuoden ajan," Toivonen kertoo. 
 


Krossirataa vuodelta 2012. Kuva: Arttu Muukkonen

 


Testikylähulinaa. Kuva: Arttu Muukkonen

 


Tatu Salon loikkaa vuodelta 2014. Kuva: Arttu Muukkonen

 

Viikonlopun ohjelma on muuten tuttu aiemmilta vuosilta. Calle-talon tasanteella palvelee Savon suksistudion testikylä, jossa on huhujen mukaan erityisen laaja valikoima suksia kokeiltavana. Perjantaina kilpaillaan AEE Magicam Ride -kisassa pitkin Pyhän rinneoffareita, Ortovox Poker Randossa skinnataan ympäri tunturia ja lauantaina viikonvaihde huipentuu Haglöfs Freeride -kisaan, eli Aittokurun vapaalaskuseinämän haastamiseen.

Järjestäjät odottavat tapahtumaan yli sataa osallistujaa. Viikonlopuksi paikalle on tulossa myös nuoremman sukupolven laskijoita, kun Sami Säkkinen ja Juha Mourujärvi saapuvat kutsusarjan kilpailuun. Ja tietysti new school -touhuja jäähdytteleviä Nipwitzin jäseniä odotellaan paikalle.

 

Freek´End Pyhällä 19.-22.3.2015.

Aiemmin julkaistuja:

30.3.2014: Janne Mukkala ja Sanan Kyllönen kruunattiin Kukkulan kuninkaalliksi 

Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä