Heljä Rahikkala ja Tero Poikajärvi kruunattiin K2 Free’kendin kuninkaallisiksi

Teksti: Jusu Toivonen

Vapaalaskijat kokoontuivat jälleen viime viikonloppuna Pyhälle kilvoittelemaan rennosti toisiaan ja välillä jopa säätä vastaan.

Viikonloppu käynnistyi perjantaina Go Pro Joker Ride -kisassa. Kyseessä oli banked slalom-henkinen rata, joka kiersi rinteen ja offarin yhdistelmänä Huippuhissin yläasemalta sen ala-aseman tuntumaan rakennettujen hyppyreiden ja aaltojen läpi. Kaksi kisaajaa kerralla lähti matkaan, vaikka keli olikin karu. Kylmähermoiset hissimiehet pitivät Huippuhissin päällä sen verran pitkään, että kisan kaikki laskut saatiin vietyä läpi, vaikka näppejä alkoi kuulemma ylhäällä jo vähän kylmätä.

Kisassa Sanna Kyllönen näyti mallia muille ja teki viikonlopun tyylikkäimmät ohitukset. Lautailijoilla oli tiukka kisa, jossa Ville Liikala näytti kaapin paikan: hän ei hävinnyt päivän lähdöissä kertaakaan. Pikkufinaalin voitti Tero Poikajärvi. Kisan kovimman suorituksen teki Niki Juurinen. Hän voitti kaikki lähtönsä tellusarjassa ja päihitti vielä haastekierroksella alpeilla laskevan Juuso Kivikosken. Joker Ride -kisan parhaat palkittiin Go Pron kameroilla.Kuvat: Harri Tarvainen


Kisarataan tutustumista kevyessä tuulessa.


Iltapäivällä randolle!

Perjantai-iltapäivällä keli koveni entisestään ja Salomon Poker Randon reittiä muutettiin niin, ettei kisailijoiden tarvinnut kivuta huipulle, missä tuuli kuljetti lunta vaakatasossa monen metrin korkeudella melkein 30 metrin sekuntivauhdilla. Reittimuutos, joka paljasti Pyhän hiihtokoulun maikkojen stashin nimeltä Veri Secret, oli onnistunut ja monet laskijat pääsivät tekemään reitillä muutaman puuterikäännöksenkin.

Miehistä ensimmäisenä maaliin tuli Setämiesten hiihtotiimin Teemu Ripatti ja naisissa paikallisvärejä edustanut Heljä Rahikkala. Kisan nopein oli kuitenkin lauta selässä hangessa tarponut Tero Poikajärvi. Hän pääsi lähtemään kisaan kymmenisen minuuttia muita myöhemmin, koska joutui odottamaan lähtöalueella kaveriaan, joka oli säätämässä splittiään.

Kisan Ohittaja-palkinto myönnettiin Setämiesten lipunkantajalle, Jukka Räsäselle, joka luisteli Salomonin edustajaurheilijan ohi viime metreillä. Poker Randon Suunnistaja-palkinto (kompassi) myönnettiin Ilkka Ojansivulle, joka tuli maaliin eli Carlsberg-talon pihaan hissillä tunnin muita myöhemmin.

Reippaan päivän jälkeen ilta leimahti käyntiin SiCi and The Boogie Brothersin keikalla.


Randokisassa ensimmäisenä miehistä ehti maaliin Setämiesten hiihtotiimin Teemu Ripatti. Kuva: Arttu Muukkonen


Lauantaina lähdettiin Aittokuruun

Lauantaina Free’kendin Säätäjä-palkinnonkin saanut Arto Majava saapui eeppisen Milano-Tukholma-Helsinki-Oulu-Muukkosen asuntoauto-Rollo-matkan jälkeen Pyhälle ilman alkuperäisiä tavaroitaan, mutta ehti pitämään (loppuunmyydyn) vapaalaskuklinikkansa. Myös Antti Autti ja Miikka Hast saapuivat Pyhälle opettamaan – luonnollisesti lumilautailijoita. Jani Johansén oli kuulutettu hätiin jo perjantaina, kun hänen telluklinikkaansa oli niin paljon tunkua, että se jouduttiin jakamaan kahdelle päivälle.

Lounaan jälkeen porukka siirtyi Aittokuruun Haglöfs Freeride -kisaan. Aiton monttu oli edellisen päivän myräkän jäljiltä kohtuullisessa kunnossa. Mika Fält korkkasi Aittokurun esilaskijana. Kisan aloitti voittoa viime vuodelta puolustanut Antti Autti laskemalla luovan linjan, jonka kohokohta oli iso droppi pehmeään alastuloon.

Tästä laskusta Antti sai kisan ainoana laskijana yli 20 pistettä. Naisten ykköseksi laski Heljä Rahikkala ja Tatu Salo oli paras miesten suksisarjassa. Varsinkin lumilautasarjassa taso oli korkea. Muun muassa Ilkka Ojansivun ja Tero Poikajärven laskut palkittiin korkeilla pisteillä.

Parhaat pannut kategoriassa palkittiin monia laskijoita, muun muassa Niko Pettersson. Pelätin-palkinto meni Jukka Räsäselle, joka säikäytti yleisöä käymällä niin sanotusti reunalla. Komeat kuperkeikat dropista kruunasivat Setämiesten lipunkantajan laskun. Hienoimman duffyn teki Mika Alanko.

 


Arto Majavan vapaalaskuklinikan tauolla. Kuva: Arttu Muukkonen


Kilpailijapalaveri Aittokurussa. Kuva: Arttu Muukkonen


Arvovaltainen tuomaristo vasemmalta: Arto Majava, Jani Johansén ja Antti Leuku. Kuva: Arttu Muukkonen


Tatu Salo droppaa. Kuva: Arttu Muukkonen


Näin lähtee suora lähetys nettiin! Relaan toimittaja-kuvaaja Arttu Muukkonen tablettinsa kanssa. Kuva: Antti Keskitalo

Seuraavassa kuvasarja Jukka Räsäsen taagista linjasta:

 

 

Kukkulan kuninkaallisiksi Heljä Rahikkala ja Tero Poikajärvi

Lauantain alppi-illallisella monet laskijat pokkasivat itselleen mitalin viikonlopun laskuista ja uroteoista. Eniten mitaleja kertyi Heljä Rahikkalan ja Tero Poikajärven kauloihin. Näin heidät kruunattiin kukkulan kuningattareksi ja kuninkaaksi. Heljän kovin haastaja viikonloppuna oli Sanna Kyllönen. Myös miesten sarjassa oli tiukkaa. Ilkka Ojansivun eksyminen Salomon Poker Randossa pudotti hänet toiseksi.

Kukkulan kuninkaalliset palkittiin K2:n ensi kauden Annex-vapaalaskusuksilla ja City Sportin 500 euron lahjakortilla.

Kruununprinssiksi aateloitiin 12-vuotias Iisakki Lemmetty, joka osallistui kaikkiin viikonlopun kilpailuihin sekä vapaalaskuklinikkaan. Hän on tiettävästi Suomen kaikkien aikojen nuorin vapaalaskukisailija. Telluilla laskeva Iisakki haastoi kisassa isänsä, mutta joutui vielä tällä kertaa päätymään tasapeliin.


Pokerirandon loppupelit. Kuva: Arttu Muukkonen


Tapahtuman juontaja-isäntä Jussi Mononen pitää yleisöä jännityksessä. Kuva: Arttu Muukkonen


Kukkulan kuninkaalliset: Heljä Rahikkala, kruununprinssi Iisakki Lemmetty ja Tero Poikajärvi. Kuva: Arttu Muukkonen

 

Myös Relaa.com teki Haglöfs Freeride -kisassa historiaa, kun Arttu Muukkonen välitti kisan laskuja suorana lähetyksenä Relaan sivulle. Relaan lukijat pääsivät kisaan mukaan ensimmäisen kierroksen puolivälin jälkeen, kun käyttäjän MS rohkaisemana Muukkonen latasi huumoriheittona alkaneen idean livefeedi-lähetyksestä Ipadinsa kautta näkymään koko netissä istuvalle kansalle. Kuulemma kisaa katsottiin myös Calle-talon lämmössä, vaikka mäessä kisaajia ja katsojia kohteli hellästi vain kevyt pakkassää. 3G-yhteys toimii todistetusti myös Aittokurussa.

Viikonlopun kilpailuissa ja muissa ohjelmissa oli kaiken kaikkiaan yli kuusikymmentä osallistujaa. Haglöfs Freeride kisassa laskijoita yli 40, joka on aika lähellä maksimia. Go Pro Joker Ride ja Salomon Poker Rando keräsivät yli 30 osallistujaa.

Hyväntuuliset ja vapaahenkiset laskijat loivat K2 Free’kendiin iloisen ja juhlallisen tunnelman, joka huipentui lauantain alppi-illalliseen ja SiCi and The Boogie Brothersin tähdittämiin päätösbileisiin. Ensi vuonna uudestaan!

 

Kirjoittaja on K2 Free’kendin puuhamies.
Relaa.com on tapahtuman mediayhteistyökumppani.

 

Tulokset ja muut palkinnot

Tulokset Joker Ride

Naiset

Alppi 1: Sanna Kyllönen

Lauta 1: Ella Suitiala

Tellu 1: Laura Nevala

Voittaja: Sanna

 

Miehet

Lauta 1-3: Ville Liikala, Ilkka Ojansivu, Tero Poikajärvi

Tellu 1-3: Niki Juurinen, Ripatti, Antti-Ville Lemmetty

Alppi 1: Antti Leuku

Voittajat: Niki / Ville

 

Erikoismaininnat

Ohittaja: Sanna Kyllönen

Pannut: Mika Alanko

Lumilautailevien naisten lipunkantaja: Ella Suitiala

 

Salomon Poker Rando

Paras käsi: Heljä Rahikkala - suora

Nopein lumilautailija: Tero Poikajärvi

Ensimmäinen maalissa, nainen: Heljä Rahikkala

Ensimmäinen maalissa, mies: Teemu Ripatti Setämies

 

Erikoismaininnat

Suunnistaja-palkinto: Ilkka Ojansivu

Ohittaja: Jukka Räsänen

Dopingepäily-palkinto: Kide

 

Haglöfs Freeride (Aittokuru)

Naiset: Heljä Rahikkala (13 p.)

Miehet: Antti Autti (21 p.)

 

Erikoismaininnat (pisteet)

Miehet lauta 1-3: Autti, Ilkka Ojansivu (18), Tero Poikajärvi (17)

Miehet suksi 1: Tatu Salo (16)

Miehet tellu 1: Teemu Ripatti (17)

Naiset lauta 1: Eeva-Leena Juvani (7,3)

Naiset suksi 1: Heljä Rahikkala (13)

Naiset tellu 1: Laura Nevala (10)

Pelätin-palkinto: Jukka Räsänen, setämiesten tulenkantaja

Hienoin Daffy: Mika Alanko

Parhaat pannut: Niko Petterson

Paras voltti: Mikko Jaakkola

Paras voltti Pyhä hyndassa: Sami Tyrväinen

Comeback: Ilkka Ojansivu

Isä ja poika: Antti-Ville ja Iisakki – samat pisteet 9,4

 

Muita mainintoja

Chicken-palkinto: Janne Haarma

Ratamestari-palkinto: Antti Rikkilä

Pasi Riihinen -palkinto (myönnetään esimerkillisestä tapahtumajohdon assistenttina toimimisesta): Pasi Von Patterson Riihinen

 

Foorumilinkki: 
http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=45095.0
Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä