Helsinki Adventure Nightissa nautittiin kansainvälisistä elokuvista

Viime lauantaina Helsingin keskustan Bio Rex -elokuvateatteri ja aula täyttyi kiipeilystä ja outdoor-touhuista kiinnostuneista, kun jo kuudetta kertaa järjestetty Helsinki Adventure Night toi kamakirppiksen, Jon Griffithin valokuvanäyttelyn, elokuvia ja Reel Rock Tour -elokuvakiertueen paikan päälle.

Kirpputori toi mukavaa kaupankäyntitunnelmaa aulaan ennen elokuvanäytöksiä.

Ensimmäisessä leffanäytöksessä The Last Great Climb esitteli huiman seikkailun Etelämantereella. HAN:n tuottaja Juha Viitala oli saanut houkuteltua Autana-leffan tekijöiltä erikoisversion Helsinkiin ennen virallista ensi-iltaa. Kannatti.

 


Stepsin tekijä Sten Smola juontaja Kalle Viiran piinapenkissä.

Seuraavaksi katsottiin sveitsiläistuotanto Steps, jonka tekemisessä pyrittiin välttämään hiilijalanjäljen kasvattamista. Elokuva oli kuvattu haikkaamalla, ja pari ilmapätkää oli kuvattu liitovarjoilla.

Elokuvan yksi keskeisistä hahmoista, vuoristo-opas Sten Smola, oli saapunut paikalle kertomaan elokuvasta ja sen taustaideologiasta. Elokuva olisi voinut olla ehkä hieman tiivistetympi, tuntui olevan useammankin, myös allekirjoittaneen, arvio sinänsä hyvästä ideasta.

Seuraavassa näytöksessä katsottiin palkittu dokumenttin Chasing Ice, jossa National Geographicille kuvaava James Balog käy yhden miehen kampanjaan ilmastonmuutoksen tietoisuuden lisäämiseksi. Erittäin hieno ja vaikuttava elokuva.

 

Reel Rock Tourilla nähtiin jälleen laadukas kattaus kiipeilyelokuvia. Huomionarvoinen oli illan viimeinen leffa, joka käsitteli viime keväänä sattunutta väkivaltaista välikohtausta Mt. Everestin rinteillä, jossa osallisina olivat paikalliset sherpat ja eurooppalaiset kiipeilijät Ueli Steck ja Simone Moro. Hienoa, että viime kevään tapahtumat saatiin jo seuraavalle syksylle elokuvaksi asti.

Leffojen jälkeen baarit olivat auki, dj viihdytti kansaa ja Adventure Partnersin hakussaroikkumiskisassa sai vielä testailla voimiaan.  Ensi vuonna jatketaan!

 

Arttu Muukkonen

Juha Viitala

Muutama räpsy tapahtumasta. Kuvat Aleksi Mehtonen

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.661768193857971.1073741826.165...